Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pregătiţi-vă anvelopele pentru zăpadă. Încep ninsorile de la jumătatea lunii viitoare. Vezi cum va fi vremea până în noiembrie

Publicat

cauciucuri iarna

Dacă ajungeţi în zonele montane, la începutul lunii noiembrie, asiguraţi-vă că aveţi autovehiculele echipate de iarnă. Se aşteaptă ninsori, iar după data de 20 noiembrie acestea vor apărea şi în restul ţării.

„După 20 noiembrie, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare, însă e posibil ca după 1 noiembrie să fie un episod de ninsoare la munte. Până în 1 noiembrie, temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 20 grade și vor fi valori pozitive noaptea”, a declarat directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu.

Potrivit reglementărilor în vigoare, şoferii sunt obligaţi să aibă cauciucuri de iarnă sau cele pentru noroi şi zăpadă ori de câte ori circulă pe carosabil acoperit cu polei, gheaţă ori zăpadă şi nu neapărat doar după data de 1 noiembrie.

Dacă nu respectă aceste prevederi, conducătorii auto riscă amenzi între 2.500 şi 4.000 de lei, iar dacă blochează un tronson de drum pentru că nu au autovehicule echipate corespunzător sancţiunile pot ajunge la 8.000 de lei, plus suportarea cheltuielilor necesare degajării sectorului respectiv. De asemenea, nu vor fi despăgubiţi de societăţile de asigurare, în caz de accident, dacă nu au anvelope de iarnă în situaţiile în care acestea sunt necesare.

Reamintim că sunt acceptate anvelopele speciale pentru iarnă, marcate cu simbolul fulg de nea, dar şi cele „M+S” (Mud and Snow/noroi şi zăpadă).

VREMEA în TRANSILVANIA până la sfârşitul lunii octombrie

Până în 27 octombrie, în Transilvania, vremea va fi mai caldă decât de obicei, cu temperaturi medii de 20 de grade. Ulterior, acestea vor scădea treptat, până la medii apropiate de cele normale, de aproximativ 13 grade, în ultima zi a intervalului. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 7 şi 9 grade în intervalul 22 – 25 octombrie, iar în celelalte nopţi se vor situa în jurul a 4 grade Celsius. Probabilitatea pentru ploi slabe va creşte după data de 27 octombrie.

Tot până în 27 octombrie, la munte, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pe tot parcursul intervalului. Mediile temperaturilor maxime se vor situa în jurul a 13-14 grade în prima săptămână şi vor fi de 8-10 grade, în cea de a doua săptămână. De asemenea, valorile nocturne vor fi pozitive, în medie, între 2 şi 6 grade Celsius.

Vor fi condiţii ca trecător şi izolat să plouă slab în zilele de 23 şi 24 octombrie, precum şi după data de 27 octombrie.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax