Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Preînscrieri în programul „ElectricUp”: Fonduri nerambursabile pentru panouri fotovoltaice și stații de reîncărcare

Publicat

Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) din diverse domenii și operatorii HoReCa vor putea să se înscrie la programul ElectricUp, pentru a putea obține fonduri nerambursabile de până la 100.000 de euro pentru panouri fotovoltaice și stații de alimentare a mașinilor electrice.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat, miercuri, că înscrierile pentru ElectricUp se vor face pe site-ul granturi.imm.gov.ro. Mai întâi va fi o perioadă de preînscrieri, în care potențialii beneficiari își vor crea profil de utilizator cu parolă, pentru ca apoi, după o săptămână, să înceapă efectiv înscrierea, prin depunerea cererilor de finanțare, cu semnătură digitală.

„Astăzi (nr. – miercuri, 18 noiembrie) vom lansa preîncrierile pentru programul ElectricUp, în aceeași aplicație, pentru că de aceea am vrut să fie toată baza de date unită. În aceeași aplicație, cei care doresc să participe la programul ElectricUp și reamintesc: este programul prin care se dau granturi de până la 100.000 de euro, pentru IMM-uri și HoReCa, pentru instalarea panourilor solare între 27 kW și 100 kW și a cel puțin unei stații de reîncărcare electrice pentru autovehicule electrice și electrice – hibrid. Am vrea în termen de o săptămână de la această preînscriere să dăm drumul și la acest program. În cursul acestei luni vom lansa efectiv și acest program, iar astăzi pornește preînscrierea”, a declarat miercuri, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Pentru firmele din domeniul HoReCa, Ministerul Economiei va mai lansa o schemă de ajutor de stat. „Vorbim (…) mai nou și de schema de ajutor de stat prin care toată industria HoReCa beneficiază de 20% din pieredea cifrei de afaceri, aferentă diferenței dintre anul 2020 și 2019, pe care am notificat-o chiar astăzi Comisiei Europene, pentru aprobare” – a mai anunțat Popescu.

Reamintim faptul că recent Ministerul Economiei a lansat Ghidul de finanțare pentru programul „ElectricUp”.

„În vederea pregătirii tehnice a proiectelor, vă invităm să consultați proiectul ghidului de finanțare „ElectricUp”, pentru întreprinderi mici și mijlocii și domeniul HORECA, privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și a staţiilor de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in”, au transmis, în 10 noiembrie, reprezentanții ministerului.

AICI poate fi descărcat proiectul de ghid (.pdf)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax