Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prejudiciu de 1.000.000 de lei într-un dosar penal de evaziune fiscală și uz de fals. Sunt invinuiți administratorii unei societăți comerciale din Petrești

Publicat

judecart

Poliţiştii de investigare a fraudelor au finalizat un dosar penal privind fapte de evaziune fiscală prin care s-a cauzat un prejudiciu de peste 1.000.000 lei, bugetului de stat. Învinuiți în această cauză sunt doi administratori ai societății comerciale „Adin Gold SRL” din Petrești, care sunt cercetați pentru evaziune fiscală și uz de fals.

Ofiţeri Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au documentat activitatea infracţionalã, iar, la data de 12 decembrie, au finalizat cercetările într-un dosar penal ce-i priveşte pe doi învinuiţi, care au fost succesiv administratori ai unei societăţi comerciale din Petreşti, ce avea ca obiect de activitate comerţul cu cereale, cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală cu consecinţe deosebit de grave şi uz de fals.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada octombrie 2005 – februarie 2006, P.D. de 32 de ani, din Băbeni, judeţul Vîlcea, a înregistrat în contabilitatea societăţii un număr de 56 de facturi fiscale şi chitanţe, aferente unor cheltuieli care nu aveau la bazã operaţiuni reale şi totodată a dispus completarea în fals a acestor documente dispunând ulterior înregistrarea lor în contabilitate.

În perioada februarie 2006 – septembrie 2007, aceeaşi societate comercială a fost administrată de B.G., de 43 de ani, din Băbeni, judeţul Vâlcea, care a înregistrat în contabilitatea societăţii un număr de 1.751 facturi fiscale şi chitanţe, aferente unor cheltuieli care nu au la bazã operaţiuni reale şi totodată a completat în fals parte din facturile şi chitanţele care fac obiectul cauzei, iar în ceea ce priveşte celelalte facturi şi chitanţe a solicitat altor persoane completarea acestora, dispunând ulterior înregistrarea lor în contabilitate, cunoscând cã sunt false.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este în sumã de 1.159.432 lei, reprezentând TVA.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale, emiterea rechizitoriului şi trimiterea în judecatã a celor doi învinuiţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. NISTOR

    vineri, 14.12.2012 at 13:29

    Bai, militienilor, de ce nu spuneti ca dosarul asta a fost facut si v-a venit de la Garda Financiara, iar voi ati cusut dosarul si l-ati dat mai departe ?!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax