Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prejudiciu de peste 421 milioane de euro adus bugetului de stat, în prima jumătate a anului, constatat de inspectorii antifraudă

Publicat

anunt antifrauda magazin inchis bonuri fiscale Inspectorii antifraudă au înaintat organelor de urmărire penală în prima jumătate de an 441 de acte de sesizare, prejudiciul estimat adus bugetului de stat însumând 1.870.765.728 de lei (echivalentul a 421,3 de milioane de euro), din care 60 la sută reprezintă TVA, au transmis joi reprezentanții Direcției Generale Antifraudă.

Valoarea actelor de sesizare cu prejudiciu mai mare de 1 milion de euro reprezintă 85 la sută în total valoare prejudiciu stabilit prin actele de sesizare inaintate organelor de urmărire penală.

Din punct de vedere al organului de urmărire penală sesizat, cele 441 de acte de sesizare au fost transmise la parchete de pe lângă tribunale (262 de acte de sesizare), DIICOT (127 de acte de sesizare), DNA (26 de acte de sesizare), parchete de pe lângă judecătorii (13 acte de sesizare) și parchet de pe lângă Curte de Apel și PICCJ – 13 acte de sesizare.

Pentru asigurarea recuperării prejudiciilor aferente cazurilor investigate, în perioada ianuarie – iunie, au fost dispuse 666 de măsuri asiguratorii asupra unor active patrimoniale în sumă de 971.634.236 de lei (echivalentul a 218,8 de milioane de euro).

Cumulat, în primele șase luni, sumele stabilite de inspectorii DGAF reprezintă 1.984.673.060 de lei (echivalentul a 446,9 de milioane de euro), reprezentând prejudicii aferente actelor de sesizare înaintate organelor de urmărire penală și sancțiuni contravenționale (amenzi și confiscări).

De menționat faptul că 94,3% din total sume stabilite reprezintă prejudicii aferente actelor de sesizare înaintate organelor de urmărire penală, în timp ce sancțiunile contravenționale (amenzi și confiscări) reprezintă 5,7%.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate