Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prelungește viața mașinii de spălat vase (P)

Publicat

Ți-ai cumpărat de curând o mașină de spălat vase și vrei să te bucuri pentru mai mult de ea? E normal, cu toții ne dorim acest lucru. În rândurile care urmează îți dezvăluim toate trucurile de care să te folosești pentru a prelungi viața mașinii tale de spălat vase.

De la timpul pe care îl câștigi folosind o mașină de spălat vase și până la confortul tău, dar și faptul că scapi de stresul de a mai spăla vasele, ai o mulțime de beneficii pentru care merită să folosești un astfel de electrocasnic.

Dacă nu ai făcut-o până acum, te sfătuim să pui pe lista de cumpărături o mașină de spălat vase și ne vei mulțumi cu siguranță – poate că nu îți va schimba viața, dar ți-o va face mai confortabilă. Și pentru că mașina de spălat vase ce face parte din categoria electrocasnicelor pe care trebuie să le ai acasă, te invităm să afli cum poți să faci pentru a te bucura pentru cât mai mult timp de aceasta.

Cum întreții mașina de spălat vase – prevenția este cheia

În primul și în primul rând, este foarte important să citești manualul de utilizare. Chiar dacă poate că ți se pare un sfat de bază, află că majoritatea oamenilor nu fac acest lucru și consecințele nu sunt dintre cele mai fericite. O utilizare incorectă a mașinii de spălat vase va duce inevitabil la degradarea sa mult mai rapid decât atunci când citești cu atenție manualul de utilizare și știi ce trebuie să faci și ce nu trebuie să faci cu mașina ta de spălat vase. Prin urmare, îți recomandăm să acorzi atenție acestui proces și să nu îi neglijezi.

În al doilea rând, experții îți recomandă să nu supraîncarci mașina de spălat vase – acest lucru poate să ducă la o deteriorare mai rapidă a pieselor mașinii și astfel electrocasnicul se va strica mult mai ușor. Ce trebuie să faci, în schimb, este să pui exact atâtea vase câte încap în mod normal în mașină, pentru o bună funcționare a acesteia.

Iar nu în ultimul rând, nu uita să arunci resturile în coșul de gunoi și să clătești vasele înainte să le introduci în mașina de spălat pentru a nu risca să se înfunde orificiile prin care iese apa, furtunul prin care se evacuează apa sau alte piese componente în care se pot bloca resturile de mâncare.

Încă un truc care te poate ajuta să prelungești viața mașinii de spălat vase este și acela de a nu folosi mai mult detergent decât este nevoie. Pe lângă faptul că nu este sănătos să faci acest lucru, deoarece clătirea se poate produce superficial, acest lucru poate să supraîncarce elementele componente ale mașinii de spălat vase și poate duce la o degradare mai precoce a acesteia.

Curăță mașina de spălat vase măcar o dată pe săptămână

Bineînțeles că procesul de a curăța mașina de spălat vase variază în funcție de cât de des o folosești. În cazul în care o utilizezi în mod regulat, este indicat să o cureți o dată pe săptămână cu substanțe special concepute pentru acest lucru sau cu o soluție obținută din oțet și apă sau din bicarbonat și apă, pe care o prepari chiar tu, la tine acasă.

În cazul în care observi că mașina de spălat vase dă semne vizibile de degradare, te sfătuim să apelezi la serviciile unei firme specializate în astfel de reparații.

De asemenea, este foarte important să intervii la timp și să nu aștepți până când problema se agravează deoarece costurile vor fi mai mari, pe măsură ce trece timpul, și problema s-ar putea să aibă foarte puține șanse să dispară în cazul în care amâni intervenția specialiștilor.

Sperăm că te-am ajutat să crești speranța de viață a mașinii tale de spălat vase și te sfătuim să pui în aplicare toate aceste sfaturi pentru a te bucura pentru cât mai mult timp de aceasta. Îți urăm spor la treabă!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate