Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Premiat pentru copy-paste din presa locală. Blog de turism plătit cu 8.400 de euro pe an de Primăria Alba Iulia, laureat la e-Travel Conference


Publicat

premiu-1024x591Blogul oficial de turism al municipiului Alba Iulia a fost premiat la e-Travel Conference 2016, la categoria „Best brand travel blog“. Cel mai probabil cei care au oferit premiul nu au studiat acest blog, plătit din banii primăriei cu 8.400 de euro în 2015, să observe că majoritatea textelor sunt preluate din ziarele locale sau comunicate de presă din partea instituțiilor. 

„În această categorie au fost înscrise bloguri de companie, campanii de marketing ale organizațiilor, orașelor și destinațiilor, care publică articole în mod frecvent, ofera informații despre brand publicului și sprijină demersul de comunicare al organizației.

Proiectele și aplicațiile înscrise în competiție au fost jurizate de specialiști în social media, marketing, comunicare, digital si mobile”, scrie pe blogul ViziteazaAlbaIulia.ro.

Nu se știe cum s-a făcut jurizarea, cert este că specialiștii fie nu au „vizitat” blogul, fie au trecut cu vederea peste faptul că marea majoritate a textelor scrie sunt preluate din ziarele locale și modificate.

Blogul de turism al orașului Alba Iulia www.ViziteazaAlbaIulia.ro a fost dezvoltat de Asociația Travel Focus, o organizație non-profit și apolitică care promovează regiunile turistice din România, turismul de incoming și spiritul antreprenorial în special în domeniul turismului, atât intern, cât și internațional, și folosind cu precădere mijloacele moderne accesate de tineri, precum internet, Social Media, New Media, etc.

Pentru ca această asociație non profit să realizeze blogul, primăria a plătit în  2014,  8.400 de euro pe un an, sumă în care intră costurile de realizare platformă, de administrare, rezervare domeniu, scriere articole, cam 5 pe săptămână, dar și promovarea acestui blog.

După nici 5 minute de „navigat” pe blog, oricine își poate da seama că pentru cele 5 materiale pe săptămână nu se chiar muncește pe rupte. Majoritatea sunt comunicate de presă trimise de Primăria Alba Iulia sau preluări de pe la alte bloguri de turism.

Achiziția blogului de turism a fost realizată în cadrul proiectului „Respiră Aerul Istoriei” a cărui buget total este 500.000 de lei.

UPDATE:  Potrivit lui Răzvan Pascu, Asociația Travel Focus nu se mai ocupă de acest blog și spune că este administrat în prezent de Primăria Alba Iulia. 

„ A fost un singur contract în 2014, iar suma a fost plătita un an mai târziu, 8.400 de euro” spune Răzvan Pacu.

Potrivit reprezentanților primăriei, „Scopul pentru care a fost creat acest blog de turism este de a aduna în același loc toate informațiile utile din turism care îi pot determina pe potențialii vizitatori să ajungă la Alba Iulia. Articolele scrise pe înțelesul tuturor, iar subiectele sunt alese de către echipa de content management astfel încât să îi pună la curent pe potențialii vizitatori cu privire la schimbările în bine prin care a trecut orașul Alba Iulia, și în special Cetatea Alba Carolina, dar și să influențeze potențiali investitori în turism care ar putea să vină la Alba Iulia și să investească pentru a crește nivelul de trai al locuitorilor și pentru a spori numărul locurilor de muncă disponibile în turism”.

În timp ce la ziarele locale reporterii  sunt plătiți pentru a face conținut, acest blog, finanțat de primărie, copiază, cosmetizează articolele și le publică sub semnătura proprie.

Traficul de pe acest bloc nu este monitorizat deci nu putem afla nici impactul pe care îl are asupra populației.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO INTERVIU: Voicu Paul, candidatul PNL pentru Primăria Alba Iulia, la Testul de Sinceriate. Despre trecut, prezent și viitor

Publicat

Actualul viceprimar cu atribuții de primar și candidatul PNL Alba pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, a fost prezent la Testul de Sinceritate. 

În talk show-ul politic moderat de Dan Lungu, Voicu Paul a vorbit despre ce l-a motivat să intre în cursa pentru Primăria Alba Iulia, ce îl recomandă pentru funcția de primar al Municipiului, proiecte în implementare, dar și planuri de viitor pentru oraș. 

”În toți acești ani pe care i-am petrecut în Primăria Alba Iulia, pentru că nu am fost în altă parte am participat la toate proiectele care au fost scrise în acest oraș. Am colaborat cu o întreagă echipă de experți, de proiectanți, de executanți, funcționari publici, primari, viceprimari și pot spune că peste ani în Primărie au rămas cei mai buni oameni”, a declarat Voicu Paul în cadrul emisiunii.

De asemenea, Voicu Paul a mai vorbit despre proiectele care trebuie continuate în oraș pentru albaiulieni, dar și despre modul în care se poate îmbunătăți interacțiunea dintre autorități și cetățeni.

Mai mult de atât, candidatul PNL pentru funcția de primar al Municipiului a vorbit și despre una dintre problemele cu care se confruntă orașul: parcările.

Voicu Paul a prezentat ce proiecte derulează Primăria Alba Iulia în acest moment pentru amenajarea de parcări auto, dar și planurile de viitor în acest sens.

Vedeți răspunsurile date de Voicu Paul la fiecare întrebare în parte, în emisiunea ”Testul de sinceritate” pe Alba24.ro, moderată de Dan Lungu.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Problemă de securitate pentru cardurile VISA contacless. Ce vulnerabilitate conțin

Publicat

card

Conform cercetătorilor în domeniul securității cibernetice de la ETH Zurich, cardurile contactless VISA (inclusiv VISA Credit, Visa Debit, Visa Electron și V Pay Cards) conțin o vulnerabilitate.

Aceasta permite atacatorilor să efectueze tranzacții mari prin intermediul cardurilor pierdute sau furate, fără a cunoaște PIN-ul acestora. 

De asemenea, atacatorii pot realiza tranzacții offline neautentice la PoS.

Vulnerabilitatea este exploatată prin intermediul unui atac tip „man-in-the-middle”, fiind utilizată o aplicație pentru Android ce transmite terminalului informația că verificarea prin PIN nu este necesară, întrucât aceasta a fost efectuată pe dispozitivul clientului.

Informația a fost făcută publică și de către Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibertentică – CERT – RO, care citează Hackernews.com

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de reparații pe drumurile comunale și sătești din Bistra. Licitație de 1,9 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

Primăria comunei Bistra a lansat marți, 22 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reparații străzi, drumuri comunale și sătești. 

Valoarea estimată a lucrărilor este cuprinsă între 1.600.000 ș1.900.000 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, având în vedere starea precară a străzilor şi drumurilor din comuna Bistra datorate degradărilor evolutive sub acţiunea factorilor climaterici şi mecanici, este necesară executarea lucrărilor de întreţinere specifice acestor tipuri de drumuri, în vederea aducerii acestora la o stare normală de exploatare şi care să asigure siguranţa şi confortul circulaţiei.

Pentru aceasta sunt necesare achiziţionarea a diverse tipuri de piatră – concasată, de construcţie, de carieră, nisip, balast, beton, etc. (livrarea + transportul) şi prestarea de servicii cu utilaje specifice reparaţiilor şi întreţinerii drumurilor (autobasculantă, autogreder, compactor, buldozer, etc.) lucrări reparații străzi asfaltate.

Durata contractului este de 36 luni.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Mesajul ministrului Nelu Tătaru, la Alba Iulia, pentru cei care protestează împotriva purtării măștilor în școli și licee

Publicat

Prezent marți, la Alba Iulia unde a viziat Spitalul Județean de Urgență Alba, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat de reporteri cum comentează protestele din ultimele zile împotriva purtării măștilor de copii în școli.

Acesta a pus accentul pe prevenție și că masca este cea mai sigură metodă de precauție în spații închise în lupta cu pandemia de coronavirus.

De asemenea, la poarta spitalului au fost prezente și câteva persoane care săptămâna trecută au protestat la Alba Iulia, în fața Prefecturii Alba, împotriva purtatului de măști în școli. Aceștia ar fi vrut să vorbească cu Nelu Tătaru despre acest subiect însă nu au avut ocazia.

”Tot ce înseamna studii, tot ce înseamnă recomandări, tot ce înseamnă evaluări, în această pandemie ne-au arătat că cea mai sigură metodă de precauție este portul măștii. Celelalte sunt complementare.

Unde nu putem respecta și dinstanțarea (n.r. în interiorul claselor de curs) portul măștii rămâne obligatorie. Suntem în spațiu închis, în spațiul de clasă, sunt reguli pe care mă gândesc părinții sau bunicii lor le-au indicat și trebuie să le respecte.(…)

Vrem să avem grijă de ei, vrem să avem grijă de cei de acasă, vrem să terminăm odată cu pandemia asta, trebuie să respectăm regulile”, a declarat Nelu Tătaru la Alba Iulia.

Reamintim că un grup de părinți au protestat în ultimele zile la Alba Iulia, dar și în țară împotriva purtării măștilor în unitățile de învățământ.

VEZI ȘI: VIDEO: Acțiune împotriva purtării măștilor la școală, organizată de un grup de părinți din Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate