Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Premiat pentru copy-paste din presa locală. Blog de turism plătit cu 8.400 de euro pe an de Primăria Alba Iulia, laureat la e-Travel Conference

Publicat


premiu-1024x591Blogul oficial de turism al municipiului Alba Iulia a fost premiat la e-Travel Conference 2016, la categoria „Best brand travel blog“. Cel mai probabil cei care au oferit premiul nu au studiat acest blog, plătit din banii primăriei cu 8.400 de euro în 2015, să observe că majoritatea textelor sunt preluate din ziarele locale sau comunicate de presă din partea instituțiilor. 

„În această categorie au fost înscrise bloguri de companie, campanii de marketing ale organizațiilor, orașelor și destinațiilor, care publică articole în mod frecvent, ofera informații despre brand publicului și sprijină demersul de comunicare al organizației.

Proiectele și aplicațiile înscrise în competiție au fost jurizate de specialiști în social media, marketing, comunicare, digital si mobile”, scrie pe blogul ViziteazaAlbaIulia.ro.

Nu se știe cum s-a făcut jurizarea, cert este că specialiștii fie nu au „vizitat” blogul, fie au trecut cu vederea peste faptul că marea majoritate a textelor scrie sunt preluate din ziarele locale și modificate.

Blogul de turism al orașului Alba Iulia www.ViziteazaAlbaIulia.ro a fost dezvoltat de Asociația Travel Focus, o organizație non-profit și apolitică care promovează regiunile turistice din România, turismul de incoming și spiritul antreprenorial în special în domeniul turismului, atât intern, cât și internațional, și folosind cu precădere mijloacele moderne accesate de tineri, precum internet, Social Media, New Media, etc.

Pentru ca această asociație non profit să realizeze blogul, primăria a plătit în  2014,  8.400 de euro pe un an, sumă în care intră costurile de realizare platformă, de administrare, rezervare domeniu, scriere articole, cam 5 pe săptămână, dar și promovarea acestui blog.

După nici 5 minute de „navigat” pe blog, oricine își poate da seama că pentru cele 5 materiale pe săptămână nu se chiar muncește pe rupte. Majoritatea sunt comunicate de presă trimise de Primăria Alba Iulia sau preluări de pe la alte bloguri de turism.

Achiziția blogului de turism a fost realizată în cadrul proiectului „Respiră Aerul Istoriei” a cărui buget total este 500.000 de lei.

UPDATE:  Potrivit lui Răzvan Pascu, Asociația Travel Focus nu se mai ocupă de acest blog și spune că este administrat în prezent de Primăria Alba Iulia. 

„ A fost un singur contract în 2014, iar suma a fost plătita un an mai târziu, 8.400 de euro” spune Răzvan Pacu.

Potrivit reprezentanților primăriei, „Scopul pentru care a fost creat acest blog de turism este de a aduna în același loc toate informațiile utile din turism care îi pot determina pe potențialii vizitatori să ajungă la Alba Iulia. Articolele scrise pe înțelesul tuturor, iar subiectele sunt alese de către echipa de content management astfel încât să îi pună la curent pe potențialii vizitatori cu privire la schimbările în bine prin care a trecut orașul Alba Iulia, și în special Cetatea Alba Carolina, dar și să influențeze potențiali investitori în turism care ar putea să vină la Alba Iulia și să investească pentru a crește nivelul de trai al locuitorilor și pentru a spori numărul locurilor de muncă disponibile în turism”.

În timp ce la ziarele locale reporterii  sunt plătiți pentru a face conținut, acest blog, finanțat de primărie, copiază, cosmetizează articolele și le publică sub semnătura proprie.

Traficul de pe acest bloc nu este monitorizat deci nu putem afla nici impactul pe care îl are asupra populației.


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Oraşul Ocna Mureş, cuprins de febra şahului. Peste 150 de participanţi la primul turneu din judeţul Alba al anului 2020

Publicat

Oraşul Ocna Mureş tinde să devină al doilea pol de dezvoltare a şahului în judeţul Alba după municipiul Alba Iulia. Deşi nu există o tradiţie şahistă indelungată în Ocna Mureş, febra şahului pare să fi cuprins oraşul sării în ultimii ani, zeci de copii ocnamureşeni fiind atraşi de jocul regilor. Acest lucru s-a putut observa […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cazul bărbatului de 38 de ani care a murit la spitalul din Alba Iulia. De la triajul UPU la deces, în mai putin de două ore

Publicat

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia au prezentat sâmbătă filmul evenimentelor în urma cărora un bărbat în vârstă de 38 de ani și-a pierdut viața, la scurt timp după ce s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe cu gâtul umflat. Medicii spun că protocolul și procedurile au fost respectate, iar timpii consemnați în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Dotări de ultimă generaţie pentru endoscopie digestivă, la Spitalul din Blaj. Investiții de peste 500.000 de lei

Publicat

Spitalul Municipal din Blaj vrea să achiziționeze două truse de videoendoscopie digestivă cu accesorii, pentru secția de Medicină Internă.  Conducearea unității a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind achiziția a maxim două truse de videoendoscopie digestivă cu accesorii. Valoarea totală estimată este între 252.100 și 504.200 de lei. Spitalul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cabană din Luncile Prigoanei, distrusă în totalitate în urma unui incendiu. De la ce a pornit focul

Publicat

O cabană aflată în Luncile Prigoanei din Munții Șureanu a fost distrusă în întregime în urma unui incendiu puternic, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Flăcările au afectat și acoperișul altor două construcții învecinate. Potrivit pompierilor, focul a pornit de la tubulatura de ventilare a unui șemineu, care s-a supraîncălzit. Intervenția a fost una dificilă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate