Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Premieră în instanțele din județ: Camera pentru audiat minori, la Tribunalul Alba, amenajată de Lions Club Alba Iulia

Publicat

Lions Club Alba Iulia a amenajat în interiorul Tribunalului Alba o cameră destinată audierii minorilor. Este o premieră pentru județul Alba ca într-o instanță de judecată să fie amenajată o cameră destinată audierii minorilor, iar acest lucru a fost făcut de o organizație non guvernamentală. 

Sala va fi folosită pentru toate cauzele cu minori de pe rolul Judecătoriei Alba Iulia și a Tribunalului Alba, fie că vorbim despre cazuri în materie civilă sau penală.

Ideea realizării unei camere destinată special pentru audierea minorilor a venit celor de la Lions, după ce au observat că în ultimii doi ani, numărul cazurilor în care sunt implicați minorii a crescut.

Mai exact în perioada pandemiei a crescut numărul divorțurilor, cauzele de violență domestică sunt la ordinea zilei, dar și cazurile în care minorii cad victime infracțiunilor a crescut.

De cele mai multe ori, din cauza lipsei unui spațiu adecvat pentru minori, audierile se făceau în biroul unui judecător.

”Importanța acestui proiect este una majoră pentru toți acei copii implicați fără voia lor în proceduri judiciare, iar scopul este acela de a-i supune unei experiențe mai puțin traumatizante într-un mediu în care copilului îi va fi mai ușor să vorbească despre lucrurile care nu îi fac plăcere.

Mulțumim pe această cale sponorilor noștri care au crezut în importanța acestui proiect și ne-au fost alături în demersul nostru precum și conducerii Tribunalului Alba care a răspuns cu promptitudine inițiativei noastre”, au declarat pentru alba24.ro, reprezentații Lions Alba Iulia.

Lions Clubs International a fost fondat în anul 1917 și este astăzi cu peste 1,4 milioane de membri, din peste 45000 de cluburi, din peste 200 de țări cea mai mare organizaţie de cluburi de servicii din lume. În România există 65 de cluburi în care activează peste 2000 de membri.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax