Connect with us
Publicitate

AIUD

Premieră în județul Alba: Polițiștii locali din Aiud vor da probe fizice, dar și scrise din legislație. Care este motivul

Publicat

Polițiștii locali din Aiud vor fi evaluați periodic atât din punct de vedere al cunoștințelor despre legislația în vigoare, dar și din punct de vedere al condiției fizice. 

Mai exact, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Primăriei Aiud, la nivelul instituției au fost primite sesizări că polițiștii locali nu cunosc în totalitate atribuțiile de serviciu sau legislația în vigoare. 

Drept urmare, conducerea primăriei va propune Consiliului Local stabilirea unor condiții pentru evaluarea polițiștilor locali.

Măsura ce se va impune la nivelul municipiului Aiud este una în premieră în județul Alba.

Redăm postarea Primăriei Aiud:

”Poliția Locală are atribuții importante în viața unei comunități. Aceștia intervin la solicitările cetăţenilor la evenimentele semnalate telefonic, constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor legale specifice sau veghează în general la buna aplicare a regulilor de conviețuire. Polițiștii locali își pot duce la îndeplinire atribuțiile doar dacă sunt excelent pregătiți din punct de vedere teoretic și fizic.

Considerăm că se impune o pregătire mai temeinică a polițiștilor locali care acționează în municipiul Aiud. Am primit semnale că unii dintre aceștia nu-și cunosc întru-totul atribuțiile de serviciu sau legislația în vigoare, aspect care conduce la o aplicare greșită a legii sau o neaplicarea a legii în lipsa cunoașterii acesteia.

Astfel, cunoștințele polițiștilor locali din municipiul Aiud vor fi testate anual printr-un examen scris, iar aptitudinile fizice vor fi evaluate printr-o probă sportivă.

Scopul acestor examinări anuale este să avem un corp al polițiștilor locali mult mai bine pregătiți decât în prezent. Un corp pe care cetățenii să știe că se pot baza atunci când este cazul.

În acest sens executivul local va propune Consiliului Local Aiud stabilirea unor condiții specifice pentru evaluarea activității poliției locale. Examinarea periodică din punct de vedere teoretic și fizic poate reprezenta un element determinant pentru buna activitate a Poliției Locale. Polițiștii locali vor fi obligați la un studiu individual al legii și la o bună condiție fizică, aspecte care conduc la o conduită profesionistă, respectiv la o mai mare siguranță pentru cetățeni”, au precizat reprezentații primăriei pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Eu

    sâmbătă, 14.08.2021 at 13:06

    De apreciat aceasta propunere. La nivelul întregului județ sant anumite persoane care lucrează în sistem, care nu au de a face cu funcția pe care o au. Persoane care sant plătite degeaba. Tare curios sant dacă o persoana pe care o cunosc eu destul de bine, mai rămâne în sistem după evaluarea aptitudinilor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax