Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PREMIERĂ în procesele pentru credite bancare: Un client a câştigat în instanţă suspendarea plăţii ratelor la un împrumut în franci elveţieni

Publicat

justitie, lege, magistrat, instanta, judecata Un client cu credit în franci elveţieni a reuşit să câştige suspendarea plăţii ratelor la bancă. Măsura a fost dispusă la Tribunalul Bucureşti, însă doar până la soluţionarea procesului în care reclamă clauzele abuzive ale băncii.

Potrivit avocatului ce reprezintă bărbatul în instanţă, clientul său a contractat credit de aproximativ 80.000 de franci elveţieni în anul 2008. Din cauza creşterii cursului pentru franc elveţian, rata i-a crescut foarte mult faţă de momentul în care a încheiat contractul pentru credit, la 3000 de lei lunar.

Astfel că a dat în judecată banca și a reclamat clauzele abuzive, cerând restituirea banilor pe care i-a dat în plus.

Într-o acţiune separată, a cerut, prin ordonanță președințială, suspendarea plății ratelor bancare, până la soluționarea primului proces. Tribunalul București a admis cererea de ordonanță președințială.
„Dispune suspendarea executării obligației de plată a ratelor lunare aferente contractului de credit și de garanție, până la pronunțarea asupra fondului cauzei”, a stabilit Tribunalul București.
Decizia nu este definitivă, însă este executorie, motiv pentru care bărbatul nu va mai plăti ratele, până când nu va exista o decizie, în dosarul de fond.
Avocatul susţine că decizia este o premieră şi poate constitui un precedent pentru alte cauze similare în instanţă.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax