Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Premieră: Plantațiile de dud și goji, eligibile la AFIR. Ce finanțări sunt disponibile în 2019

Publicat

Două noi culturi devin din acest an eligibile pentru accesarea fondurilor europene de la Agenția de Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Este vorba despre culturile de goji și dud. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru investiții în exploatații pomicole finanțate prin submăsura 4.1a din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Ghidul poate fi consultat pe pagina oficială de internet a Agenției, www.afir.info, la secțiunea Investiții PNDR.

Prin intermediul submăsurii 4.1a, se acordă fonduri nerambursabile de maximum 1.050.000 de euro, cu o intensitate a sprijinului acordat de 50%, cu majorare până la 90% din totalul cheltuielilor eligibile, în funcție de beneficiar (tânăr fermier/ forme asociative) și de investiție (ecologică/ investiții în zone cu constrângeri naturale etc.). Solicitanții din teritoriul ITI Delta Dunării vor putea depune proiectele în cadrul sesiunii deschise la nivel național, cu respectarea Strategiei ITI.

Fermierii pot accesa diferite sume, în funcție de complexitatea investiției, maximul fiind de 1.050.000 de euro pentru investițiile care duc la crearea unui lanț alimentar integrat la nivelul exploatației agricole.

Vezi aici: Ghidul Solicitantului sM 4.1a2019

O plantație de goji gestionată corect aduce profituri ridicate pe termen lung și nu presupune costuri ridicate, spun cei care au investit în această cultură în țara noastră. Pentru că există un interes crescut din partea publicului larg pentru produsele naturale sau bio, cultivarea arbuștilor fructiferi de goji în sistem ecologic, promite profituri substanțiale și multiple oportunități de dezvoltare.

În ultimii ani, România nu au mai fost înființate noi plantații de dud, iar cele existente fie au rămas ale comunităților, fie au intrat pe parcele în proprietatea celor cărora le-au fost retrocedate terenurile.

Pe teritoriul țării avem prezente toate cele trei feluri de varietăți de dud: dudul negru, dudul alb și dudul roșu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax