Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Premierul ceh cere primirea României în Schengen. ”Spaţiul de liberă circulaţie nu este funcţional în acest moment”

Publicat

Spaţiul de liberă circulaţie ”Schengen nu este funcţional în acest moment”, a declarat sâmbătă premierul ceh Andrej Babis, într-un interviu acordat ziarului Pravo.

Acesta a adăugat că acordul privind acest spaţiu încheiat în anul 1985 nu este în măsură, cu membrii săi actuali, să-şi îndeplinească misiunea de a oferi ”protecţia coerentă a frontierelor externe şi libera circulaţie în interiorul” UE.

Nu a fost mai bine nici în timpul valului migrator din 2015, când ”singurul care a apărat frontierele Schengen a fost (premierul ungar) Viktor Orban, care a construit un gard împotriva migranţilor”, a spus şeful guvernului ceh.

Majoritatea migranţilor sosesc pe mare, aşadar este ”absurd” ca ţări precum Bulgaria şi Croaţia, care controlează coastele europene ale Mării Negre şi, respectiv, ale Mării Adriatice, să nu facă parte din Schengen, consideră Andrej Babis.

”Să acceptăm Bulgaria, România, Serbia (ţară nemembră a UE n.red) şi Croaţia în spaţiul Schengen; să avem o strategie clară faţă de Balcanii occidentali şi să apărăm Europa împotriva migraţiilor ilegale la frontierele sale externe”, a îndemnat el.

Celelalte etape necesare pentru a rezolva această problemă ar trebui să includă ”lupta împotriva traficanţilor de fiinţe umane şi semnarea de acorduri cu Turcia, Maroc, Algeria, Tunisia şi Libia”, ţări traversate de refugiaţii care vin în Europa, a sugerat în continuare şeful guvernului de la Praga.

El a mai justificat necesitatea de a proteja Europa în faţa afluxului de migranţi prin faptul că ”Danemarca, Suedia şi Austria, care au primit toate migranţi în 2015, acum îi resping”.

Sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax