Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Premierul Ciolacu: pensiile mici vor crește, va exista o abordare diferențiată. O nouă lege a pensiilor, până la sfârșitul anului

Publicat

pensii 2024

Pensiile mici vor crește de la 1 ianuarie 2024. Până la sfârșitul acestui an este „foarte posibil” ca Guvernul să finalizeze legea pensiilor, a spus premierul Marcel Ciolacu, vineri, la Bruxelles.

Potrivit acestuia, pensiile mici se vor majora cu certitudine, precizând că pentru acestea va exista o abordare diferențiată în funcție de venit. 

Premierul a transmis că Guvernul va finaliza Legea pensiilor în următoarele patru luni. În acest timp Executivul trebuie să rezolve inechitățile din sistem, după cum a solicitat Comisia Europeană.

Pensiile mici vor crește de la 1 ianuarie 2024

Întrebat dacă pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2024, Marcel Ciolacu spune că cele mici vor fi majorate cu siguranță.

„Pensiile mici vor crește cu certitudine. Pentru pensiile mici va exista o abordare diferențiată în funcție de venit. Este normal să se întâmple acest lucru.

Nu i se ia nimănui niciun drept. Este normal să ne învățăm lecția când s-au tăiat pensiile și salariile în România. Să venim cu o abordare pentru a evita un dezechilibru macro-economic”, a spus Ciolacu.

Majorarea punctului de pensie

În anul următor pensionarii ar urma să beneficieze de creșteri importante de venit. Punctul de pensie urmează să crească la 2.081 de lei, o creștere cu 16,5%, motivul principal fiind indexarea prevăzută prin lege în urma creșterii inflației.

În prezent, punctul de pensie este de 1.785 de lei, potrivit informațiilor oficiale de pe siteul Caseni Naționale de Pensii.

Majorarea se bazează pe prevederile legale care stipulează că punctul de pensie va fi ajustat anual cu 100% din rata inflației, la care se va adăuga 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut înregistrat în anul precedent.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Maria

    sâmbătă, 02.09.2023 at 11:13

    O sa faca inca o discriminare. Eu daca am pensie mica si mai lucrez si am si alt venit ca nu ma descurc altfel, de ce sa nu-mi mareasca pensia? Este un drept al meu, de ce sa aiba legatura si cu alt venit care este si ala mic, e vb. de pensie, nu de un ajutor de la stat.

  2. Peti

    sâmbătă, 02.09.2023 at 12:43

    corect,se tot răhățesc pe ei,nu stiu cum să mai fraierească lumea!Jos cu salariile și pensiile nesimțite și cumulul lor(la stat)Bugetarii care nu sunt mulțumiți de salariile actuale să meargă la privat!Sunt o grămadă de tineri care vor să muncească la stat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax