Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Premierul Ciolacu vrea referendum pe Roșia Montană: „Să vedem dacă românii sunt de acord să începem exploatarea aurului”

Publicat

Premierul Ciolacu vrea referendum pe Roșia Montană. Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, într-o discuţie cu jurnaliştii, că ar organiza un referendum pentru a vedea dacă românii sunt de acord să înceapă exploatarea aurului de la Roşia Montană.

„Eu aş face referendum dacă e oportun să scoatem aurul de Roşia Montană”, a spus Ciolacu.

Şeful Executivului a făcut precizarea înainte de şedinţa de Guvern, potrivit Agerpres.ro.

Premierul a afirmat că Guvernul va aştepta, vineri, decizia ICSID în cazul Roşia Montană şi, în funcţie de prevederile acesteia, va decide cu privire la căile de urmat.

Tot joi, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat că strategia de negociere în dosarul Roşia Montană va fi pusă în aplicare în momentul în care va începe dialogul cu titularii deciziei, în condiţiile în care în cursul zilei de vineri se aşteaptă pronunţarea deciziei de către instanţa arbitrală internaţională privind despăgubirile.

„Modalitatea prin care se va pune în aplicare decizia trebuie să fie cel puţin ca urmare a unei discuţii între comisia interministerială şi titularii acestei decizii, asta dacă există o cale de dialog. Dacă nu există această cale de dialog, atunci mă gândesc că se vor urma căile legale de executare silită, dar eu totuşi sunt convins că pe calea dialogului vom găsi cea mai bună soluţie de a duce la bun sfârşit decizia. Să vedem care va fi rezultatul acestei strategii de negociere. Am menţionat că avem o strategie de negociere pe care o vom pune în aplicare la momentul la care va începe dialogul cu cei care sunt titularii acestei decizii”, a declarat joi Marcel Boloş, care a participat la o conferinţă referitoare la perspectivele macroeconomice ale României.

El a precizat că suma maximă cerută de investitorul de la Roşia Montană este de 6,7 miliarde dolari, iar cea minimă „ceea ce au investit”.

„Minimumul a ceea ce a fost prezentat ca document, şi mă gândesc că este un minimum de la care porneşte decizia, este de un miliard de dolari, ştim acest lucru, şi în acest interval ar trebui să fie valoarea acestei decizii, respectiv valoarea impactului bugetar pe care îl vom avea din decizia de la Roşia Montană”, a precizat Marcel Boloş.

Boloş a reamintit că există şi perspectiva unei decizii nemonetare, iar această alternativă va fi luată în calcul de către instanţa arbitrală internaţională.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. vaile

    joi, 07.03.2024 at 19:18

    refendum pentru cei ce locuiesc in zona pentru ca pe ei ii polueaza, ce-i intereseaza pe cei din bucuresti, de cind hotarasc miticii la noi acasa

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax