Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primul Ministru: funcțiile de conducere din administrația locală și centrală- mandat de maximum 6 ani, cu o evaluare la 3 ani

Publicat

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi seară că la ședința de luni a coaliției le va propune liderilor partidelor de guvernare o primă măsură pentru reforma administrație publice, și anume ca funcțiile de conducere atât la nivel central, cât și local să fie pe mandate de maximum 6 ani și să existe o evaluare la 3 ani.

Premierul  spune că va propune ca funcțiile de conducere să fie pe mandat, iar funcționarii să treacă la alt departament, prin rotație, după două mandate. Premierul a explicat, la Digi24, că aceasta este o soluție pentru a avea un sistem public cu funcționari performanți.

”Voi propune luni în coaliție ca în administrația publică locală și centrală anumite funcții de conducere să fie pe mandat de maximum 6 ani. La 3 ani se face o reînnoire cu evaluare, exact cum se întâmplă în toate țările civilizate”, a anunțat prim-ministrul al Digi24.

”Trebuie să începem să avem o administrație publică responsabilă”, a adăugat el.

”Aș vrea să facem și rotație: după două mandate să te muți la alt departament. Trebuie să avem funcționari publici performanți”, a mai precizat șeful guvernului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 19.02.2021 at 17:42

    Asta-i pana revine PSD-ul la guvernare. Pana atunci se cauta un nou Dragnea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax