Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Premierul Ciucă a cerut controale pe piața tranzacționării energiei. Posibile majorări nejustificate ale prețurilor

Publicat

Experții Consiliului Concurenței, Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), OPCOM și din partea Ministerului Energiei vor investiga „fluctuațiile neobișnuite” pe piața tranzacționării energiei, anunță premierul Nicolae Ciucă.

„Am solicitat o serie de controale pe piața tranzacționării energiei, pentru a se vedea dacă, în ultimele zile, au avut loc atacuri speculative care au urmărit majorări nejustificate ale prețurilor”, anunță Nicolae Ciucă.

El precizează că experți din cadrul Consiliului Concurenței, Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), OPCOM și din partea Ministerului Energiei vor investiga „aceste fluctuații neobișnuite”.

„Mai exact, s-au înregistrat diferențe anormale între prețul mediu ponderat practicat de producători și valoarea cu care energia se vinde în piață. Analiștii din domeniu se așteptau ca ultima ședință de tranzacționare să fie una cu prețuri în scădere, nicidecum în creștere. Dacă vom descoperi că a fost vorba despre un atac speculativ pe piață, instituțiile abilitate vor lua măsurile care se impun”, încheie premierul.

sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax