Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Premierul Ciucă anunță controale la companiile petroliere: Am cerut sancțiuni severe pentru cei care vor să genereze instabilitate

Publicat

ANAF, Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor și Consiliul Concurenței au demarat controale la toate companiile petroliere din România, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, joi, la Palatul Victoria. Șeful Executivului a cerut ”sancțiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate”.

”Statul român are obligația de a-și proteja cetățenii și economia. Nu voi permite nimănui să profite de situație pentru ca din lăcomie să destabilizeze economia și viața cetățenilor. Instituțiile responsabile vor da sancțiuni drastice celor care încalcă legea. România e o țară sigură, garanțiile trebuie să includă și stabilitatea economică”, a mai spus Ciucă.

Citește și Care sunt prețurile la carburanți joi, în Alba Iulia, după o noapte de panică în benzinării. Diferențe de peste 1 leu la stații

„Vor fi controlate toate companiile petroliere din România. Am cerut sancțiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate”, a adăugat Ciucă într-o declarație de presă la Palatul Victoria.

Declarația sa a venit după ce miecuri seară s-au înregistrat cozi imense la mai multe benzinării din țară, pe fondul zvonurilor că peste noapte ar urma să crească prețurile cu câțiva lei. Majorări de prețuri până la pragul de 9 lei/litrul de benzină standard s-au înregistrat la benzinării MOL, compania maghiară confruntată cu dificultăți de aprovizionare pentru că nu are producție în România.

Citește și Preț record la carburanți la o benzinărie din România: 11,10 lei pe litru. Cozi la pompă în mai multe orașe

Ministrul Energiei a dat asigurări miercuri seara, târziu, că România nu are probleme cu carburanții, iar un alt fost ministru al Energiei a făcut un apel la calm, spunând că în acest moment nu există justificare pentru un preț de 11 lei pe litru la pompă.

În timp ce patronul benzinăriei din Beiuș, care a declanșat isteria națională, a explicat că a ridicat prețurile pentru că ar fi cumpărat foarte scump acest lot de combustibil, președintele interimar al USR a dat vina pe ministrul Virgil Popescu și i-a cerut demisia, spunând că oamenii nu mai au încredere în autorități, după criza facturilor la energie din această iarnă.

Potrivit informaţiilor obţinute de Agerpres, din cauza unor probleme la o rafinărie din Ungaria, MOL înregistrează un deficit de carburanţi pe piaţa din România. Compania maghiară a scumpit, deja, carburanţii pentru flotele de transportatori la peste 10 lei pe litrul de motorină, iar de aici și până la declanșarea avalanșei de prețuri n-a mai fost decât un pas.

sursa: g4media.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 10.03.2022 at 14:23

    Te dai cocoş la televizor. Păi voi de unde aveţi atâţia bani ? Petrol şi ţigări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax