Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ford Puma, primul autoturism electric fabricat în România, va intra în producție din 2024. Anunțul premierului Ciucă

Publicat

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că transferul fabricii Ford Craiova către Ford Otosan vizează în principal producerea de alte patru noi tipuri de autovehicule, iar din 2024 va fi produs primul autovehicul complet electric.

Este vorba de Ford Puma, cel mai bine vândut autoturism Ford din Europa, care va beneficia în 2024 de o versiune complet electrică, produsă la fabrica din România.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă participă marți, 5 iulie,  la Craiova,  la evenimentul prilejuit de preluarea oficială a fabricii Ford Craiova de către Ford Otosan.

El s-a întâlnit cu președintele Ford Europa, Stuart Rowley, managerul general Ford Otosan, Güven Özyurt, precum și cu președintele Ford România, Josephine Payne.

Președintele Ford Europa și managerul general Ford Otosan i-au ridicat premierului Nicolae Ciucă problema infrastructurii pentru mașinile electrice.

„Este un transfer care vine cu o investiție de 490 de milioane de euro în următorii trei ani. E o investiție care vizează în mod deosebit producerea de alte patru noi tipuri de vehicule.

Începând cu anul 2024 va fi produs primul autovehicul complet electric”, spune premierul Nicolae Ciucă, potrivit Mediafax.

El afirmă că „aceste investiții noi vin cu o serie întreagă de obligații, de angajamente, să putem să susține această tranziție de la motoare pe combustie la cele complet electrice”.

„Practic, Ford Craiova vine și sprijină proiectele guvernamentale pentru a ne atinge obiectivele pentru o tranziție verde pentru a reușit să asigurăm ca din 2035 să producem autovehicule care vor avea emisii de dioxid de carbon zero și ne ajută ca pe orizontală să putem dezvolta capacități de producție.

Avem de nevoie de stabilitate, de predictibilitate, de investiții.

Pot spune că la nivelul guvernului există un angajament asumat prin PNRR, astfel încât până la finele anului 2026 să realizăm 18.000 de stații de încărcat: 13.000 din fonduri europene, iar 5.000 din bugetul de stat”, a mai transmis premierul Ciucă.

Ford Otosan va investi 490 milioane de euro la Craiova: Ce alte autovehicule se vor produce în România

În luna martie, constructorul auto Ford a informat că la fabrica de la Craiova va produce noua generaţie a modelului Courier, atât în varianta Transit (transport marfă), cât şi în varianta Tourneo (transport persoane), ce va intra în producţie în 2023, cu o versiune complet electrică din 2024.

Potrivit reprezentanților Ford, capacitatea totală de producţie a fabricii de la Craiova va creşte de la 250.000 vehicule/an la 272.000 de vehicule/an.

Fabrica Ford Otosan din Craiova joacă un rol cheie în planurile de electrificare ale Ford în Europa, iar prin această preluare, unitatea de producţie din România va beneficia de experienţa şi expertiza vastă a Ford Otosan în electrificare, proiectare de vehicule comerciale, inginerie şi producţie, potrivit Agerpres.

sursa foto: Facebook Ford Romania

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    miercuri, 06.07.2022 at 06:48

    musiu general Ciuca : Deci, peste DOI anisori, Romania Va fi INVADATA de PUME OTOSAN ? Pana atunci, va trebui sa cumparam ( DACA avem parale !! ) PISICI obisnuite Ford „normale ” ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax