Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Premierul Ciucă: Pensiile vor crește cu 11%. Ce se întâmplă cu scutirea de taxe a pensiilor care ating pragul de 3.000 de lei

Publicat

Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni că pensiile vor crește cu 11 %, acesta fiind procentul pe care bugetul de stat îl poate susține.

În privința scutirii de taxe a pensiilor care ating pragul de 3000 de lei, premierul a spus că aceasta este propunerea PNL, dar că așteaptă o propunere concretă de la grupul de lucru de la Ministerul Muncii, pentru a nu crea așteptări care nu se pot realiza.

„Propuneri au venit din mai multe direcții. Noi suntem datori să ne păstrăm responsabilitatea și să venim cu acele propuneri care sunt sustenabile pe bugetul de stat. (…) Asta putem să ne permitem”, a spus Ciucă.

Majorările pensiilor şi ale salariului minim urmează să fie incluse în proiecţia bugetară pe 2023.

Proiectul de buget pentru anul viitor, astfel încât acesta să poată fi supus dezbaterii parlamentare în luna noiembrie.

”Am discutat și în PNL procentul cu care putem crește pensiile trebuie să fie acela prin care nu producem un deficit mai mare pe bugetul de pensii.

Ca atare, în acest moment limita la care ne referim este de aproximativ 11%”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Declarația vine după o ședință a Biroului Politic Național al PNL.

”PNL a venit inclusiv cu propunerea aceea de scutire de taxe a pensiilor care ating pragul de 3000 de lei. Nu s-a întâmplat pentru că ea produce efecte în lanț și practic se aplică pe tot sistemul de pensii.

Nu am finalizat acest proces pentru că în continuare la Ministerul Muncii există grupul de lucru care trebuie să vină cu propunere concretă pe cifre, discutăm pe cifre concrete, ca să nu vorbim de tot felul de ipoteze care nu fac altceva decât induc așteptări și amăgire ulterior, că nu se pot realiza, a adăugat Ciucă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 03.10.2022 at 15:53

    Măi „doctore” ce-i aia aproximativ? Voi,ăştia care credeţi că conduceţi ţara, habar nu aveţi pe ce date economice să vă bazaţi. De unde să ştiu eu,un oarecare, că ce spui tu e adevărat, de vreme ce totu-i aproximativ. Aşa sunteţi şi voi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax