Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Premierul Dacian Cioloș: S-au deschis 1.000 de dosare penale după 55.000 de controale în domeniul silvic

Publicat

lemn confiscat busteni_2 În perioada august – octombrie, au fost desfășurate circa 55.000 de controale în domeniul silvic, din care 1.000 s-au terminat cu dosare penale, a declarat premierul Dacian Cioloș, la începutul ședinței de Guvern de miercuri. Acesta a mai spus că au fost descoperite peste 2.500 de infracțiuni, cele mai multe pe Codul silvic și s-au dat 60.000 de amenzi.

De asemenea, potrivit premierului s-au confiscat circa 50.000 de metri cubi de material lemnos, ceea ce înseamnă de trei ori mai mult decât într-o perioadă normală de controale.

„Aceste controale intensificate au arătat că întradevăr sunt probleme, care vor trebui clarificate și prin modificarea legislației, dar și cu o activitate mai intensă și în perioada următoare de controale”, a transmis Dacian Cioloș.

Ciolos a mai spus că o parte din lemnul de foc provenea și din surse ilegale. Din cauza acestor controale, a scăzut disponibilitatea de pe piață a lemnului de foc. De aceea, premierul a cerut Ministerului Mediului să rezolve din punct de vedere legislativ problemele legate de asigurarea lemnului de foc pentru populație.

sursa: hotnews.ro, gov.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. om de rand

    miercuri, 02.11.2016 at 23:39

    Stimate Domnule Premier ,realizam ca aveti satisfactia reusitei de a sanctiona cat mai multi oameni , si aveti si cifre mari , dar ati uitat ca unor oameni de rand si cinstiti le-ati luat painea de pe masa….,datorita unor legi gandite pentru aceea parte a populatie care au conturile pline de bani , iar de oamenii care din aceasta munca isi cresteau copii si ii trimiteau la scoala nu s-a tinut cont .
    Camioanele cu material lemnos continua sa transporte lemnul tarii , iar unii oamneni isi taie lemnele de foc cu ,,firezul ” , nici mie nu imi vine sa cred …ne intoarcem in trecut ,noi mergem inapoi ,nu dorim sa evoluam ,asta e decizia celor care ne conduc.
    Va multumim pentru ca ajutati populatia Romaniei…. Sa plece in stainatate !
    Vrem solutii !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax