Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Premierul desemnat Nicolae Ciucă: USR nu susține guvern minoritar. Voi discuta cu liderii PNL

Publicat

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat, luni, după întâlnirea cu liderul USR, că acest partid a dat un răspuns „tranşant” că nu susţine un guvern minoritar.

Potrivit sursei citate, se susține refacerea coaliţiei.

„Am fost să argumentăm proiectul pentru care am solicitat această întrevedere şi este un răspuns cât se poate de tranşant: USR nu susţine un guvern minoritar şi există o soluţie şi anume aceea a refacerii coaliţiei”, a afirmat Ciucă.

El a spus că va prezenta răspunsul USR conducerii PNL şi se va lua o decizie.

„Neavând un mandat, nu am putut să răspund la acest subiect. Voi merge la partid şi voi discuta cu conducerea partidului şi vom vedea ce decizie se ia. (…) În acest moment, am încheiat discuţiile cu USR şi în funcţie de ce decizie vom lua, vom continua procesul de negociere”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă va discuta şi Marcel Ciolacu, Ciucă a răspuns că nu are programată o întâlnire cu acesta.

„Nu avem o întâlnire programată. Vom discuta şi vom avea această linie de dialog pe care am păstrat-o deschisă încă de vineri, astfel încât să putem să luăm o decizie”, a declarat premierul desemnat.

El a punctat că situaţia e „foarte dificilă” şi a făcut apel la maturitate politică.

„Am venit să solicit susţinerea guvernului minoritar pentru că situaţia e foarte dificilă. De altfel, discuţiile au plecat tocmai de la a prezenta şi recunoaşte situaţia de criză gravă prin care trece ţara în acest moment şi am solicitat ca fiecare dintre noi să dăm dovadă de maturitate politică şi să luăm decizia care se cuvine pentru ţară”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Întrebat ce şanse dă învestirii unui guvern, Ciucă a afirmat că încă are speranţe.

„Acum încă am speranţe să se poată învesti un guvern în acest mandat. Atunci când voi considera că aceste şanse nu mai sunt, voi proceda ca atare”, a punctat el.

Premierul desemnat a subliniat că va face „tot ceea ce este omeneşte posibil” pentru învestirea unui guvern.

„Cred că toţi liderii politici au maturitatea necesară şi puterea să înţeleagă că trecem printr-o situaţie deosebit de grea şi avem nevoie de un guvern cu puteri depline. (…)Voi căuta să găsesc orice soluţie posibilă să avem un guvern. Voi face tot ce este omeneşte posibil să avem, un guvern”, a mai spus Ciucă.

Întrebat dacă a ajuns la un acord cu UDMR în privinţa portofoliilor pe care urmează să le ocupe, Ciucă a precizat: „Nu am discutat această posibilitate pentru că tot ce am discutat cu UDMR din responsabilitatea mea, din punctul de vedere al meu, a fost compatibilizarea programului de guvernare şi acesta a fost finalizat aseară târziu.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax