Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Premierul Diacian Cioloș: Crearea unui tribunal internaţional împotriva terorismului, un mesaj că se poate acţiona la nivel multilateral

Publicat

ciolos Premierul Dacian Cioloș a declarat, în Mongolia, că România se va coordona cu Spania și India privind propunerea de creare a unui tribunal internațional impotriva terorismului, în cadrul summit-ului ASEAN afirmând că a primit mai multe semnale de susținere pentru acest proiect.

„La discuția informală pe care am avut-o eu am reiterat un punct de vedere al României, o propunere a României, împreună cu Spania, de altfel, să trecem dincolo de declarațiile politice și să găsim mijloace prin care să întărim capacitatea comunității internaționale de a reacționa în astfel de situații. Noi am propus crearea unui tribunal internațional împotriva terorismului, în care să fie tratate și judecate astfel de situații, pentru a da un mesaj clar că se poate acționa la nivel multilateral și folosind instrumente mai puternice decât declarațiile politice, instrumente juridice”, a spus Cioloș, potrivit unor declarații de presă publicate pe site-ul Guvernului.

El a afirmat că a primit mai multe semnale de susținere în vederea înființării unui tribunal internațional împotriva terorismului.

„Și am primit mai multe semnale de susținere. Am văzut o idee similară de a acționa la nivel juridic, internațional, venită și din partea Indiei”, a precizat premierul.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax