Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Premierul Florin Cîţu a anunţat că vrea extinderea sistemului de învăţământ dual la nivel naţional, după modelul de la privat

Publicat

Premierul Florin Cîţu a anunţat că intenționează extinderea sistemului de învăţământ dual la nivel naţional şi preluarea modelului dezvoltate de unele companii private.

El a precizat că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este alocată suma de 400 de milioane de euro pentru învăţământul profesional şi dual.

“Din păcate, Guvernul sau statul nu a făcut aşa de multe pentru a susţine acest sistem de învăţământ, dar a făcut sectorul privat şi au făcut companiile.

Acolo unde a fost o nevoie aceste companii private au investit şi au creat acest sistemul dual, mare parte din el este copiat din sistemul din Germania.

Avem exemple foarte multe în România. Pe unde am fost în ţară şi am discutat cu companii, toate aceste companii, companii mari, multe cu capital privat românesc, altele cu capital mixt, au spus foarte clar că au avut o problemă cu forţa de muncă şi au rezolvat-o investind în anumite clase, în anumite licee”, a declarat Florin Cîţu, citat de economedia.ro.

El a precizat că acest sistem dual este singurul care nu scoate şomeri, iar absolvenţii au garanţia unui loc de muncă.

În Alba, acest sistem funcționează de mai mulți ani, fiind susținut de Bosch și STC.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax