Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Premierul Florin Cîțu: Cât este punctul de pensie în 2021 şi cât plăteşte statul pentru pensii şi salariile bugetarilor

Publicat

Discuţiile purtate în şedinţa de Guvern s-au axat pe valoarea punctului de pensie în 2021 şi pe cheltuielile cu pensiile şi salariile bugetarilor, „dublate din pix” în scop electoral de Guvernele PSD.

Informaţia a fost precizată chiar de premierul Florin Cîţu, după şedinţa de Guvern, care a subliniat că ordonanţa privind măsurile de reducere a cheltuielilor structurale este încă în avizare, fiind prezentată miercuri în primă lectură. „Sunt câteva lucruri pe care aș vrea să vi le spun despre aceste măsuri, de ce a fost important să le luăm”, a spus Florin Cîțu.

„Știți foarte bine, vorbim despre un punct de pensie, care a fost modificat în modul în care creștea punctul de pensie în perioada PSD, din motive electorale, în septembrie. Rectificăm, corectăm această problemă şi vom crește punctul de pensie de la 1 ianuarie 2022, așa cum a fost şi până acum.

Trebuie să fie foarte clar că anul acesta punctul de pensie este 1.442 de lei, mai mare decât a fost punctul de pensie mediu anul trecut, de aproape 1.280, în jur de 1.300, să spunem, dar mult mai mic decât este anul acesta.

Anul acesta efortul suplimentar, prin creșterea pensiilor, la acest punct de pensie de 1.442 este deja de opt miliarde de lei. Deci, deja, am început bugetul cu opt miliarde de lei în plus, deci 19,2 miliarde de lei mai mult decât în 2019.

Deci, în 2020 şi 2021 efortul cu plata pensiilor este de 19,2 miliarde de lei şi vorbim aici de o criză economică fără precedent în 2020 şi o perioadă de revenire în 2021. Mai mult, avem în ceea ce privește cheltuielile cu asistența socială, cât şi cele cu salariile, știți foarte bine că s-au dublat în perioada de guvernare PSD.

S-a pornit de la 56 de miliarde de lei la finalul lui 2016 şi au ajuns la 110 miliarde de lei la finalul lui 2020. Este nevoie de măsuri structurale şi am anunțat câteva dintre acestea. Știți foarte bine că evoluția economiei României, din păcate, este sub lupa investitorilor străini, a agențiilor de rating şi din cauza măsurilor luate de PSD în perioada 2017-2019 România este singura ţară din Uniunea Europeană care este în procedură de deficit excesiv”, a declarat premierul Florin Cîțu.

sursa: gov.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax