Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Premierul Florin Cîțu vrea amenzi pentru persoanele care nu poartă mască: Nu se ia în calcul un lockdown

Publicat

Premierul Florin Cîțu a declarat astăzi că va cere ca polițiștii să fie mai atenți și să aplice amenzi persoanelor care nu poartă mască, având în vedere că acest lucru este obligatoriu.

Cîțu a declarat, într-un interviu acordat pemtru G4Media.ro, că îi va cere ministrului de Interne ca cei care nu poartă corect masca să fie amendați de către polițiști, subliniind că a observat o relaxare și în rândul oamenilor legii, nu doar în ceea ce privește populația.

”Poate va trebui să vorbesc cu domnul ministru de Interne ca să fie mult mai atenți polițiștii și să dea poate amenzi pentru purtatul măștii pe stradă. Am văzut o relaxare și din partea ofițerilor de poliție”, a declarat Florin Cîțu pentru G4Media.ro.

El a precizat că nu autoritățile au relaxat condițiile, „ci oamenii încep să se relaxeze”.

„Mergi pe stradă și vezi foarte mulți oameni fără mască, deși în continuare e obligatoriu să porți mască. De aceea în fiecare ieșire publică transmit mesajul că purtarea măștii e obligatorie. Nu contează tulpina virusului, dacă ai mască – te protejează. Masca, dezinfectarea și distanțarea sunt cele trei lucuri elementare. Aceste lucruri ne-au salvat până acum”, a mai spus premierul.

Cîțu a mai declarat că ținta de vaccinare a 70% din populație până în luna iunie este un scenariu optimist al Guvernului și că cel mai probabil acest procent va fi atins în luna septembrie, cum s-a stabilit inițial.

Premierul a mai spus că este un lucru bun că a ținut ”economia deschisă” și că nu se ia în calcul un lockdown, chiar dacă experții se așteaptă ca numărul de cazuri de Covid-19 să crească în perioada următoare.

Interviul integral, pe G4Media.ro

Sursa: G4Media

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax