Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Premierul Ludovic Orban a anunțat amânarea creșterii alocațiilor pentru copii: ”Și dacă am vrea, nu am putea”

Publicat

orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat vineri amânarea creșterii alocațiilor pentru copii. Guvernul va proroga, după promulgare, termenul de intrare în vigoare a Legii privind dublarea alocațiilor, până când vor fi găsite resurse financiare. 

”Noi suntem puși în situația de a găsi bani pentru că nu există fonduri. Soluția pe care vom merge este aceea de a proroga termenul de intare în vigoare a legii până când vom avea resursele bugetare” a declarat acesta.

„Am discutat, poziția președintelui este firească. Intenția domniei sale este aceea de a promulga legea. Noi suntem puși într-o situație în care și dacă am vrea nu am putea majora alocațiile. Cel mai probabil soluția pe care vom merge este aceea de a proroga termenul de intarre în vigoare a legii până când vom avea posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de stat, iar aici știți bine că nu se poate lucrul acesta decât la rectificarea bugetară, adică după data de 1 iulie”, a mai spus Ludovic Orban.

Șeful statului, Klaus Iohannis, a declarat joi, întrebat ce va face cu legea care vizează majorarea alocațiilor pentru copii, că în prezent nu are de gând să refuze promulgarea actului normativ și că termenul pentru promulgare este 18 ianuarie.

Camera Deputaților a dat un vot final pentru dublarea alocațiilor pentru copii. Copiii sub 2 ani vor primi o alocație de 600 de lei, iar cei peste doi ani de 300 de lei.

În favoarea legii au existat 179 de voturi pentru și au existat 29 de abțineri. Mai mulți parlamentari PNL nu au băgat cartela pentru a vota. Legea va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis, dar liberalii au anunțat că o vor ataca la CCR deoarece lipsește studiul de impact.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. alin

    vineri, 10.01.2020 at 14:14

    Ce noroc pe noi ca „nu vreti”

  2. Dana

    vineri, 10.01.2020 at 23:29

    Pentru copii nu sunt bani, doar pentru pensii speciale si pentru propriile buzunare ale aleșilor! Ca sa-si mărească parlamentarii salariul cu 500 de euro au fost bani! Rușine!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax