Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Premierul Marcel Ciolacu exclude eliminarea de anul viitor a acordării voucherelor de vacanţă în sectorul bugetar

Publicat

Arhivă foto

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat vineri că exclude varianta suspendării acordării voucherelor de vacanță în sectorul bugetar pentru anul viitor.

Această afirmație vine ca un semn de asigurare pentru angajații din sectorul public, care își așteaptă cu interes aceste beneficii în continuare.

Dezbaterea asupra măsurilor fiscale în coaliţia de guvernare

Potrivit unor surse guvernamentale, pachetul de măsuri fiscale, care include și problema voucherelor de vacanță, va fi discutat într-o ședință a coaliției de guvernare în săptămâna următoare, având ca posibilă dată marți.

Această dezbatere este așteptată să clarifice direcția pe care o va lua guvernul în privința beneficiilor pentru angajații din sectorul bugetar.

Asumarea răspunderii pentru pachetul fiscal-bugetar

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că guvernul își va asuma răspunderea pentru pachetul de măsuri fiscal-bugetare până la finele lunii septembrie.

Acest lucru presupune că viitorul legislativ va fi prezentat în Parlament pentru aprobare și va trece prin procesul democratic de dezbatere.

În plus, premierul a menționat că nu se preconizează introducerea unor măsuri de austeritate în cadrul noului pachet, oferind asigurări că salariile nu vor fi reduse.

Cu toate acestea, a evidențiat că persoanele cu venituri nete mai mari de 8.000 de lei nu vor mai putea beneficia de vouchere de vacanță, în timp ce cei cu salarii mai mici, inclusiv cei cu salariul minim pe economie, vor continua să primească acest beneficiu.

O decizie menită să echilibreze beneficiile

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că această măsură nu trebuie interpretată ca fiind o formă de austeritate, ci mai degrabă ca o încercare de a echilibra beneficiile.

El a subliniat că România a învățat din experiența crizei anterioare, când s-a recurs la reduceri drastice ale salariilor, și că acum se dorește să se mențină un echilibru între beneficiile acordate angajaților cu venituri variate în sectorul bugetar.

În concluzie, premierul Marcel Ciolacu a lămurit faptul că voucherul de vacanță va continua să fie un beneficiu în sectorul bugetar și că noul pachet fiscal-bugetar va fi asumat de guvern în curând, fără a aduce măsuri de austeritate semnificative.

Acest anunț aduce liniște și siguranță pentru angajații din sectorul public, care vor putea să-și planifice vacanțele și să beneficieze în continuare de aceste facilități în anul viitor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 08.09.2023 at 21:34

    „Acest lucru presupune că viitorul legislativ va fi prezentat în Parlament pentru aprobare și va trece prin procesul democratic de dezbatere.” De acord ,dar prin proces democratic tip PSD. Adică spuneţi ce vreţi că noi nu ţinem cont de nimic.

  2. Moțiunea

    sâmbătă, 09.09.2023 at 09:01

    Ar fi posibil ca o moțiune de cenzură plus contrele din coaliție sa cam dea de furca guvernului!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax