Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Premierul Marcel Ciolacu promite că toate propunerile de medicamente compensate, susținute de MS, vor fi aprobate în Guvern

Publicat

Premierul Marcel Ciolacu  promite că toate propunerile privind finanţarea listei de medicamente compensate sunt aprobate în Guvern. 

El a afirmat că în discuţiile purtate cu producătorii de medicamente inovative s-a avut în vedere şi perspectiva producerii în România a unor astfel de medicamente.

El a fost întrebat despre faptul că la nivelul Ministerului Finanţelor nu s-a ajuns la un consens pentru finanţare în privinţa „listei medicamentelor compensate”.

„E vorba de medicamentele inovative, Şi ieri am avut discuţii împreună cu domnul ministru, cu preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Inovative.

Şi vreau să vă anunţ că, în acest moment, din costurile statului român, costurile sunt 80% pentru medicamente inovative şi 20% pentru medicamentele generice.

Medicamentele generice acoperă 80% dintre pacienţi, medicamentele inovative acoperă 20% dintre pacienţi (…)

Nu ştiu de blocări, ce ştiu este că tot ce propune Ministerul Sănătăţii se aprobă”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a adăugat că a discutat despre perspectiva producerii anumitor medicamente în ţară.

„Am vorbit punctual de Antibiotice Iaşi, fiindcă acolo şi statul poate să intervină cu sume şi pentru cercetare, dar, mai ales, pentru zona de producţie.

Am vorbit de anumite medicamente care au apărut foarte recent.

Din câte ştiu eu, preşedintele Asociaţiei Europene a Producătorilor de Medicamente acolo o să vină cu o propunere, astfel încât să fie cât mai eficient cheltuiţi banii”, a declarat Ciolacu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax