Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Premierul Nicolae Ciucă și comisarul UE, Elisa Ferreira, la Alba Iulia: Vor semna un document cu miză de 45 de miliarde de euro

Publicat

Premierul României, Nicolae Ciucă va fi prezent miercuri, 5 octombrie, la Alba Iulia, la festivitatea de semnare a acordului de parteneriat prin care România primește 45 de miliarde de euro, pentru următorii șase ani din partea Uniunii Europene. 

Documentul va fi semnat de comisarul european, Elisa Ferreira și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloș, în prezența premierului Ciucă și a altor oficialități din țară, dar și din străinătate. 

De asemenea, vor fi prezenți președinții de Consiliu Județean din: Alba, Mureș, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, dar și primarii tuturor municipiilor și orașelor din Alba, primarii comunelor mai apropiate de Alba Iulia.

Mai mult de atât, sunt așteptați parlamentari, europarlamentari, directori ADR și alte persoane cu atribuții în proiectele europene.

În linii mari, în Sala Unirii din Alba Iulia vor fi prezente în jur de 100 de persoane.

Ce se va întâmpla la Sala Unirii din Alba Iulia

La sfârșitul lunii iulie, Comisia Europeană a aprobat Acordul de Parteneriat dintre Uniunea Europeană și România, în baza căruia țara noastră va beneficia, în perioada 2021-2027, de resurse financiare pentru dezvoltare durabilă, alocate de la nivel european și național, în valoare totală de peste 45 miliarde euro.

Acordul de Parteneriat dintre Comisia Europeană și România acoperă finanțarea politicii de coeziune – care cuprinde Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul Social European Plus și Fondul de Coeziune – alături de Fondul pentru Tranziție Justă și Fondul European pentru Afaceri Maritime, Pescuit și Acvacultură. Investițiile concrete din teritoriu vizează 8 programe regionale și 9 programe naționale, alocarea financiară nerambursabilă fiind  de peste 31,5 miliarde euro.

Acordul de Parteneriat subliniază importanța tranziției verzi și digitale în toate aspectele vieții economico-sociale, susținând inclusiv dezvoltarea economiei românești pe baze competitive, inovatoare și orientate către export.

Practic, prin acest document se garantează faptul că resursele publice alocate de Uniunea Europeană vor contribui la dezvoltarea inovării, la implementarea unor servicii medicale și sociale performante, la asigurarea celor mai bune oportunități de educație și formare, dar și la crearea unui sistem de transport sigur și ecologic, toate acestea asigurând creșterea competitivității țării noastre și a calității vieții tuturor cetățenilor.

Festivitatea de semnare oficială a Acordului de Parteneriat dintre Comisia Europeană și România pentru perioada 2021-2027 – eveniment programat a se desfășura în Sala Unirii din Alba Iulia, în data de 5 octombrie 2022, începând cu ora 15.45.

Documentul oficial va fi semnat de  Elisa Ferreira, Comisar European pentru Coeziune și Reforme și de Marcel Ioan Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, în prezența premierului român și a altor invitați din țară și de peste hotare.

În organizarea acestui eveniment a fost cooptată și Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, având în vedere calitatea sa de Autoritate de Management pentru Programul Regional CENTRU 2021-2027.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax