Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Premierul Ciucă a confirmat oficial intenția Guvernului de a supraimpozita veniturile mai mari decât cele ale președintelui

Publicat

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat oficial intenția Guvernului de a impozita veniturile mai mari decât cele ale președintelui României. El a spus că așteaptă o analiză a Ministerului de Finanțe.

”Nu comentez până nu vine Ministerul Finanțelor cu o măsură. E adevărat că aseară am discutat care sunt posibilitățile prin care putem să rezolvăm aceste măsuri. S-a discutat inclusiv de o propunere ce trebuie transpusă într-o măsură ce se va concretiza în decizie după ce avem toate documentele pe masă. Și nu discutăm de supraimpozitare, ci de impozitarea anumitor venituri”, a spus Nicolae Ciucă, citat de G4Media.

Liderul PSD Marcel Ciolacu este cel care a propus în coaliție impozitarea progresivă a veniturilor angajaților de stat care cumulează pensia cu salariul și care depășesc venitul președintelui României (vorbim de o sumă de aproximativ 25.000 de lei brut).

Este vorba doar despre angajații din sectorul public. Liberalii au ridicat problema că o astfel de taxă ar fi neconstituțională dacă ar fi aplicabilă doar pentru bugetari.

Întrebat dacă supraimpozitarea se va aplica și angajaților din privat, astfel încât măsura să nu fie neconstituțională, Ciucă a spus: ”nu am discutat, așteptăm să se vină cu măsura”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Scundu

    marți, 25.04.2023 at 14:17

    Eu zic sa fie scurtat si cel/cea care are mai multi centrimetrii decat înaltul

  2. pilu

    marți, 25.04.2023 at 16:13

    Lasă măi Ciucă cioacele cu intenţionăm.Sunteţi plini de intenţii, dar habar nu aveţi ce trebuie făcut. O dovedeşte realitatea. Cu habarnişti şi necalificaţi în toate funcţiile puneţi ţara pe butuci. Aici vă pricepeţi. În rest, nu înţelegeţi nimic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax