Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Premierul Nicolae Ciucă anunță înghețarea angajărilor la stat și reducerea cheltuielilor la ministere

Publicat

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni că vor fi înghețate angajările la stat, cu excepția învățământului și sănătății.

De asemenea, anunță reducerea cu 10% a cheltuielilor ministerelor la bunuri și servicii, oprirea achizițiilor de autovehicule, de mobilier, precum și a altor cheltuieli neesențiale ale instituțiilor publice.

Premierul Nicolae Ciucă spune că a încheiat, împreună cu partenerii de coaliție, discuțiile pe măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare.

„Am decis să reducem cu 10% cheltuielile ministerelor la bunuri și servicii, să oprim achizițiile de autovehicule, de mobilier, precum și alte cheltuieli neesențiale ale instituțiilor publice.

Vom îngheța angajările la stat, bineînțeles ținând cont că învățământul și sănătatea au, în continuare, nevoie de personal.

Am stabilit că este necesară o reducere la jumătate a numărului consilierilor din cabinetele demnitarilor din aparatul guvernamental.

Tot în coaliție, am decis și introducerea lanțului scurt de aprovizionare, un sistem cu beneficii de ordin economic, social, de mediu și de sănătate. Mai precis, în acest circuit activitatea economică se desfășoară în zona de producție sau în vecinătatea acesteia și se realizează prin mijloace ecologice şi sustenabile de producție agroalimentară”, spune Ciucă.

Concret, prin această măsură vânzarea se va face de la un fermier la un consumator prin implicarea unui număr cât mai redus de intermediari.

În plus, entitățile publice care desfășoară activități de alimentație publică (cantine școlare, unități militare, cantine spitalicești etc.) vor achiziționa alimente din vecinătate, conform unor reguli bine stabilite.

sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 08.05.2023 at 18:45

    Mă, voi ne credeţi proşti ? Atâta timp consumat să hotărâţi ceva care foarte simplu putea fi gândit şi de portarul de la Parlament. Acum îmi dau seama cu adevărat că sunteţi total paraleli cu actul de guvernare pe care-l exercitaţi în scărbă faţă de oamenii care v-au ales. Mai mult decât, RUŞINEEE….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax