Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Premierul Nicolae Ciucă sărbătorește Ziua Națională a României la Alba Iulia. Participă la parada militară de 1 Decembrie

Publicat

Premierul României, Nicolae Ciucă, alături șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mircea Abrudean, vor fi prezenți la Alba Iulia, cu ocazia Zilei Naționale a României, au precizat pentru alba24.ro surse politice. 

Mai exact, după ce va participa la defilarea de la București, premierul Ciucă va ajunge și în Capitala Unirii pentru a lua parte la parada militară, eveniment ce va începe de la ora 14.00.

În acest an vor defila pe Bulevardul ”1 Decembrie 1918”, peste 800 de militari din toate structurile MApN. De asemenea, vor fi prezentate peste 60 de piese de tehnică militară. Municipiul va fi survolat de elicoptere IAR 330 SOCAT și avioane F-16 Fighting Falcon.

De asemenea, la capitolul tehnică militară se vor număra mai multe lansatoare HIMARS, coșmarul rușilor în Ucraina. Potrivit organizatorilor, dacă vremea va permite, cerul fi survolat de avioane F16 și elicoptere IAR 330 SOCAT.

Pentru cei prezenți în Alba Iulia, vor fi gătite aproximativ 7000 de porții de mâncare și cam tot atâtea pahare de vin care vor fi oferite gratuit participanților. Este vorba despre masa populară care va avea loc în Piața Cetății și în curtea Universității din Alba Iulia. Vor găti 15 bucătari, la ceaune, cârnați și ciolan cu fasole.

CITEȘTE ȘI: PROGRAM COMPLET 1 Decembrie 2022 la Alba Iulia. Evenimentele organizate de Ziua Națională în Capitala UNIRII

Mai mult de atât, după doi ani de restricții, revin concertele în Cetatea Alba Carolina cu ocazia Zilei Naționale a României. De 1 Decembrie 2022, pe scena amplasată în Cetatea Alba Carolina vor urca Irina Rimes, Surorile Oșoianu și Damian Drăghici

Este vorba despre un concert cu influențe de muzică populară, pop, rock, lăutărească și sunetul de nai inconfundabil a lui Damian Drăghici, care a avut loc și pe scena de la Electric Castle. Aceeași formulă a urcat și pe scena Red Bull Sound Clash.

De asemenea pe scena din Piața Cetății din Alba Iulia vor urca moldovenii de la Zdob și Zdub, iar apoi seara se va încheia cu un foc de artificii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax