Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Premierul Ungureanu cere continuarea fermă a măsurilor de combatere a evaziunii fiscale. Accent asupra comerţului cu alcool şi produse vegetale

Publicat

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a cerut continuarea fermă a acţiunilor de combatere a evaziunii fiscale, cu accent asupra contrabandei cu alcool şi cu produse vegetale. „Pentru Guvernul pe care îl conduc, combaterea evaziunii fiscale este un obiectiv de siguranţă naţională şi de reformă administrativă”, a declarat, vineri,  Ungureanu, în cadrul întâlnirii de lucru din cadrul Comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale.

„Avem la dispoziţie două surse importante pentru creşterea veniturilor bugetare şi a produsului intern brut: accesarea şi gestionarea eficientă a fondurilor europene şi combaterea evaziunii fiscale. Avem venituri de 33% din PIB, sub media europeană de 40%. Vă cer să ca în termen de 60 de zile, acţiunile dumneavoastră de combatere a evaziunii fiscale în zonele alcool şi produse vegetale, cu respectarea prevederilor legale, să aducă venituri la buget de cel puţin 1,5% din PIB. Aveţi sprijinul meu necondiţionat pentru aplicarea măsurilor necesare obţinerii acestui rezultat”, a afirmat primul-ministru.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a precizat că legislaţia românească are pârghii legislative şi instrumente pentru combaterea evaziunii fiscale. Ministerul Justiţiei va face o analiză riguroasă privind aplicarea legislaţiei în domeniu şi a menţionat că dacă se vor impune modificări, acestea vor fi propuse Guvernului, a adăugat ministrul Cătălin Predoiu.

La rândul său, ministrul Finanţelor Publice, Bogdan Drăgoi, a menţionat că „obiectivul privind intensificarea măsurilor de combatere a evaziunii fiscale ne va permite să fim mai flexibili în ceea ce priveşte cheltuielile cu investiţiile, în timp ce rămânem stricţi pe ţinta de deficit bugetar pentru 2012 de 1,9% din PIB”.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a asigurat că: „Ministerul pe care îl conduc şi instituţiile din subordine vor interveni prompt şi vor sesiza, fără întârziere, cazurile de complicităţi ale autorităţilor cu evazioniştii”.

Ministrul Economiei, Lucian Bode, a arătat că Ministerul Economiei, prin ANPC, verifică riguros calitatea şi conformitatea produselor din gama benzinelor şi motorinelor comercializate pe teritoriul României.

La întâlnirea de lucru de la Palatul Victoria au mai participat: preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale a Vămilor, Gărzii Financiare, Ministerului Public, DNA, DLAF, Poliţiei Române şi Poliţiei de Frontieră.

sursa foto: guv.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax