Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Premierul Victor Ponta a anunţat că PSD fuzionează cu UNPR. Vezi mandatele din noul Parlament

Publicat

Primul ministru Victor Ponta a anunţat că PSD va fuziona cu UNPR, iar acest grup va avea 221 de parlamentari. De asemenea, PC intenţionează să formeze un singur grup parlamentar, căruia îi revine 21 de mandate.

În noul Parlament, PNL va avea 147 de mandate, iar ARD intră în forul legislativ cu 80 de reprezentanţi. Urmează PP-DD, care reuşeşte să propulseze 68 de membri în Parlament, însă fără liderul Dan Diaconescu, candidat care, din datele comunicate de BEJ Gorj, nu a reuşit să prindă mandatul de deputat (a obţinut doar 32,47% din voturi, iar contracandidatul său, Victor Ponta a reuşit să adune 60,98 de procente). UDMR va avea 27 de membri în legislativ.

“Grupul PSD, care include şi parlamentarii UNPR – noi de altfel vom şi fuziona, cele două partide – deci grupul social-democrat are 221 de parlamentari. Sunt foarte mândru pentru că este cel mai bun rezultat obţinut de PSD. Grupul PNL va avea 147, care iarăşi cred că este cel mai bun rezultat din istoria PNL”, a spus Victor Ponta pentru RTv.

Prin fuziunea PSD-UDMR, se formează astfel o alianţă de centru-stânga, care funcţiona deja printr-un protocol de colaborare politică între PSD şi UNPR.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pilu

    marți, 11.12.2012 at 13:43

    – Opriti numaratoarea,nu mai sunt scaune suficiente in parlament !
    – Opozitia sa stea acasa ca oricum nu mai conteaza! A renascut partidul unic!
    – Traiasca partidul unic in frunte cu conducatorul lui victorios!
    strigau din umbra,,papusarii”.
    Asta este .Daca v-au placut gogosile expirate din campanie, acum asteptati putin, in curand va curge lapte si miere la sediile de campanie ale partidului unic. Pregatiti-va, va rog, recipientele, se da la toata lumea !
    – Traiasca partidul unic si conducatorul lui victorios !
    strigau din soare,,stampilarii”.
    PS. Va doresc sarbatori fericite !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax