Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Premierul Victor PONTA a DEMISIONAT. A depus mandatul său şi al Executivului. Şi primarul Cristian Popescu Piedone a renunţat la funcţie

Publicat

victor ponta III Premierul Victor Ponta şi-a depus mandatul, miercuri dimineaţa. Decizia a fost urmarea protestelor de marţi seara din Capitală şi din alte oraşe, în urma tragediei din Clubul „Colectiv”.

UPDATE: Şi primarul Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a demisionat din funcţie. Anunțul a fost făcut în cadrul unui comunicat de presă, publicat pe site-ul primăriei. Piedone și-a exprimat regretul pentru tragedia de vineri seară, din clubul Colectiv, și părerea de rău pentru „reacțiile din primele clipe de după tragedie”, motivând că nu a ieșit, în spațiul public, cu declarații din „dorința de a clarifica lucrurile cât mai repede, de a informa publicul despre documentele firmei care deținea Clubul Colectiv, din punct de vedere al competențelor Primăriei Sectorului 4”. „Atunci când mii de oameni ies în stradă să-ți ceară să pleci și alte mii cer același lucru pe rețelele de socializare, e bine uneori să asculți”, a spus Piedone. În finalul comunicatului, acesta s-a semnat: „Cristian Popescu- Piedone, de profesie om”, potrivit realitatea.net.

Primarul demisionar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat miercuri că își asumă greșeala, chiar dacă este prea târziu, de a nu demisiona din funcție în prima zi după incendiul de la clubul Colectiv sau imediat după accident, potrivit Agerpres.

UPDATE1: Vicepremierul Gabriel Oprea a precizat, la Parlament, că marți seară a avut o discuție cu prim-ministrul Victor Ponta și că au stabilit că demisia de la conducerea Guvernului este cea mai bună soluție. „Aseară, am avut o discuție între orele 21,00 — 23,00 cu premierul Victor Ponta și împreună am decis că trebuie să ascultăm glasul străzii, rațiunea românilor și că cea mai bună soluție este ca domnul prim-ministru Ponta să-și depună mandatul. Ceea ce s-a făcut și era normal ca domnul prim-ministru să spună acest lucru și așa este corect”, a afirmat miercuri Oprea, citat de Agerpres.

Întrebat dacă ar dori să mai facă parte dintr-un nou Guvern, Gabriel Oprea a răspuns: „Nu”.

 

„Constat supărarea şi dorinţa legitimă a oamenilor de a fi o responsabilitate mai mare decât a patronilor clubului respectiv. Înţeleg această situaţie şi am decis să depun mandatul meu şi implicit al Guvernului”, a declarat Victor Ponta, miercuri dimineaţa, la Guvern.

„Sper ca depunerea mandatului meu şi al guvernului să satisfacă solicitările celor care au protestat şi să revenim la soluţii raţionale pentru România. Dacă avem o perioadă lungă de instabilitate, putem să pierdem tot”, a mai precizat Ponta.

Declaraţiile lui Victor Ponta:

“Am obligația să constat supărarea legitimă care există în cadrul societății. Oamenii simt nevoie de mai mult și ar fi o greșeală din partea mea să ignor acest lucru. Nu vreau și nici nu cred că este corect să las această responsabilitate nici pe seama celor care au fost în teren, nici pe seama primarilor, secretarilor de stat, miniștrilor. Sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte din societate îl așteaptă și începînd de astăzi îmi depun mandatul de prim-ministru. Fac acest lucru pentru că în anii de politician am rezistat la orice bătălie cu adversarii politici însă nu mă bat cu oamenii”.

“Supărarea și suferința oamenilor nu trebuie să degenereze în jocuri de putere și cred că agresivitatea și violența verbală e un cost pe care nu trebuie să ni-l asumăm. Sper ca depunerea mandatului și al guvernului să satisfacă așteptările celor care au protestat”.

„Într-un climat tulburat cu proteste în stradă este greu să promovezi noi proiecte pozitive, eu mă pricep doar la proiect pozitive, cei care cred că doar cu ură pot conduce țara vor constata cum au constatat în 2012 că nu e așa. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au votat acest guvern, liderilor de coalitie de guvern și parlamentarilor care au fost alături de guvern și sunt convins că forțele politice care ne-au sprijinit au cu ce să se mândrească cu rezultatele economice”.

„Vreau să fac o singură observație și nu mă refer la nimeni în special, este doar o experiență, cei care speculează în scop politic suferința oamenilor, mai devreme sau mai târziu, vor plăti un preț foarte scump și mi-e teamă că o să am dreptate”.

Liviu Dragnea a anunțat miercuri dimineața, mai devreme, intenția premierului:

„Am avut astăzi de dimineață o discuție cu Victor Ponta, am discutat despre situația actuală, despre ce s-a întâmplat în zilele trecute și ce s-a întâmplat aseară. Noi ne-am asumat împreună niște principii la Congres, am stabilit atunci că producem o ruptură totală de trecut, care înseamnă și o ruptură totală de vechiul model de a face politică. Am stabilit că facem o politică pentru oameni și a face politică pentru oameni înseamnă că nu trebuie să fii surd sau orb atunci când oamenii își strigă nemulțumirea în stradă. Am înțeles că unii parteneri de-ai noștri nu doresc să își asume nicio responsabilitate și nu înțeleg că nu se mai poate face politică rupți de societate sau de ce cer oamenii. Dacă ei nu-și asumă, prim-ministrul a hotărât să își depună mandatul, pentru că nu se mai poate continua așa. O să avem o întâlnire în coaliție la ora 13,00 cu prim-ministrul să stabilim împreună care este calea de urmat”, a spus Liviu Dragnea, miercuri dimineața, la Palatul Parlamentului.

Reamintim că peste 25.000 de persoane au participat la un protest, marţi seara, în Capitală, în urma incendiului de la Clubul „Colectiv”, manifestare în cadrul căreia au cerut demisiile premierului, ale vicepremierului şi primarului Sectorului 4.

Oamenii care au ieşit în stradă şi-au exprimat nemulţumirea faţă de toată clasa politică şi au cerut soluţii pentru a nu se mai repeta tragedii de genul celei de vineri seara, în urma căreia 32 de tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi peste 100 au fost răniţi grav.

Vezi şi VIDEO: Tragedia de la „Colectiv”: PROTEST în Capitală. ”E doar începutul!”. 25.000 de oameni au cerut demisii. Filmul protestului

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Jos cu toata clasa polititca!

    miercuri, 04.11.2015 at 13:59

    Nu mai vrem politicieni!!!…Acum da-ti vina uni pe alti…???

    ”Sunteți un Parlament de hoți, O să vă duceți la pușcărie Și să vă dea Dumnezeu să ajungeți Să luați bătaie cum am luat noi în noaptea de 21 decembrie. Luați presa să vedeți ce materiale trebuia să se citească. Asta trebuia să se citească. V-ați bătut joc de poporul român, Oamenii nu au bani să își cumpere medicamente, Oamenii nu au bani să își cumpere mâncare, Și voi VĂ LĂUDAȚI! (…) Sunteți NIȘTE ESCROCI, TOȚI, DE LA TOATE PARTIDELE POSIBILE!” Deranjați de adevărul spus de colegul lor de breaslă, parlamentarii au reacționat imediat: ”Fă-l mai repede să tacă!” Este exact ceea ce își doresc și pentru noi românii. Să TĂCEM! Protestul din această seară la care participă zeci de mii de oameni este îndreptat tocmai împotriva clasei politice românești, a cărei corupție tacită a provocat atâta rău societății românești. Să NU ne lăsăm INTIMIDAȚI și să NU mai TĂCEM! Să ne strigăm REVOLTA în număr cât mai mare pentru a face România să RENASCĂ!

  2. A.D.

    miercuri, 04.11.2015 at 16:35

    URAAAAAAA URAAAAAA URAAAAAA

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax