Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Victor Ponta: Fac apel către PNL pentru a salva USL. Voi numi toţi miniştrii propuşi, îmi doresc să lucrez cu Iohannis. Ce spun liberalii

Publicat

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi după-amiaza, înaintea şedinţei Delegaţiei Permanente a PNL, că face încă un apel la colegii din USL pentru a salva Uniunea şi a continua guvernarea împreună. A precizat că va numi toţi miniştrii propuşi de PNL, îl vrea pe Klaus Iohannis în Guvern şi că Daniel Constantin a renunţat la dorinţa de a fi vicepremier.

El a arătat că o decizie a liberalilor de a ieşi de la guvernare ar fi una greşită şi că obligaţia faţă de alegători este ca membrii USL să rămână împreună, pentru a schimba „regimul Băsescu”.

„Apelul meu conţine şi disponibilitatea totală de a continua dialogul cu PNL. Orice se va decide astăzi, mâna mea rămâne întinsă către liberali”, a spus Ponta, reiterând că îşi doreşte să lucreze cu Iohannis ca ministru.

Delegaţia Permanentă a PNL este aşteptată să tranşeze, marţi seară, situaţia din USL, o decizie anticipată de liderii partidului fiind retragerea miniştrilor liberali din Guvern.

Dacă la şedinţa convocată, marţi, de la ora 19.00, la Palatul Parlamentului, PNL decide să-şi retragă miniştrii din Guvern, este de aşteptat ca aceştia să-şi depună demisiile miercuri, înaintea şedinţei de Guvern.

Declaraţiile premierului:

– În calitate de premier al României, este de datoria mea în această seară să fac încă un apel către partenerii şi colegii mei liberali de a salva Uniunea Social-Liberală, de a continua să guvernăm împreună şi să îndeplinim obiectivele pe care ni le-am propus înainte de intrarea la guvernare

– Cred că astă-seară sau mâine o decizie de desfiinţare a Uniunii Social-Liberale ar fi o decizie greşită, am guvernat bine şi vreau să spun că există o contribuţie fundamentală a miniştrilor liberali, a parlamentarilor liberali pentru ca anul 2013 să fie cel mai bun din ultimii ani

– Avem un bilanţ împreună, avem realizări importante, avem alte lucruri de făcut, Traian Băsescu şi regimul său există încă, victoria noastră ca proiect politic nu e finalizată

– Până în ultimul moment voi face tot ce ţine de mine pentru continuarea acestui proiect şi vreau să se ştie că voi numi toţi miniştrii propuşi de PNL, îmi doresc să lucrez cu domnul Iohannis ca ministru, nu vom revendica nicio funcţie a PNL pentru PSD, partenerul nostru Daniel Constantin a renunţat la solicitarea de a fi vicepremier

– Orice se va decide astăzi, mâna întinsă către partenerii liberali rămâne în continuare valabilă. Sper să găsim în continuare soluţiile cele mai bune.

Ce spune PNL

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora: „Din decenţă şi respect faţă de oamenii care au crezut în proiectul ‪USL, vă rog să nu mai minţiţi, să nu mai urmăriţi doar jocuri de imagine. Apelul dvs este fals! Acest apel trebuie să-l faceţi în faţa oglinzii către dumneavoastră. Sunteţi singurul care poate pune capăt acestei situaţii prin numirea propunerilor făcute de ‪PNL. PNL nu a cerut nimic în plus, nu a cerut nimic de la nimeni ci doar dreptul său.

„Vă aud cum vorbiţi despre lupta împotriva lui Traian ‪‎Băsescu, dar nu aţi luptat niciodată împotriva lui. Daţi PNL-ul afară de la guvernare, rupeţi USL-ul, dar pactul de coabitare merge mai departe! Ba mai mult, văd în atitudinea dumneavoastră exact acea atitudine a lui Traian Băsescu – îi acuză pe ceilalţi exact de ceea ce face el, nu se dă înlături de la nimic pentru a acapara toată puterea în mâinile sale şi ale apropiaţilor, ba chiar am sesizat că aveaţi şi vocea puţin sugrumată, mai că vă venea să plângeţi, că ştim noi cine…”, susţine Pocora într-o postare pe Facebook.

Klaus Johannis: Premierul nu a spus nimic nou.

Călin Popescu Tăriceanu: Ruperea USL este un demers greşit. Cetăţenii ne-au votat în această formulă. O soluţie de compromis ar fi foarte bună.

“Vedeta TV Victor Ponta a ținut să-şi facă ultimul număr ca să-şi justifice scoaterea PNL de la guvernare. Deşi mi-a adus aminte de mult mai celebra telenovelă cu <Dragă Stolo>, premierul a avut o prestaţie artistică mediocră. A recitit același text parșiv şi a fugit de întrebările presei. Şi pentru că tot cităm din clasici în viață îi spunem <Victoraş, nici nu ştii cât de mic începi să fii!>, pentru că ţi-ai bătut joc de voturile a 7,4 milioane de români, doar pentru ca tu să ai toată puterea!”, susţine preşedintele PNL Alba Iulia, Florin Roman, pe Facebook.

Crin Antonescu: „Răspunsurile vi le vom da la sfârşitul şedinţei. Eu pricep prestaţia mediatică (a premierului Ponta – n.r.), e poate un pas înainte în lunga colecţie în care oamenii politici încep să plângă, după Băsescu, Stolojan.

Am vorbit cu premierul la telefon. L-am întrebat dacă avem niște date noi, dacă domnia sa și PSD sunt de acord să convoace Parlamentul, mi-a spus că nu.

Toată această intervenţie a fost de efect teatral.

O să luăm decizii şi vi le vom comunica.

Această situaţie nu mai poate fi prelungită. Într-un fel sau altul vom pune punct în această seară.”

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax