Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Premierul Victor Ponta intenţionează să ceară desecretizarea contractului cu compania de la Roşia Montană

Publicat

Premierul Victor Ponta a comunicat că intenţionează să solicite desecretizarea contractului de la Roşia Montană. Acesta va cere direct companiei investitoare să accepte acest demers, precizând că nu ar fi nimic de ascuns dacă acel contract ajută România şi i s-a făcut lobby „de la cel mai înalt nivel”, potrivit Mediafax.

Este vorba despre proiectul minier de Roşia Montană, prin care compania „Roşia Montană Gold Corporation” (RMGC) intenţionează să exploateze şi să proceseze zăcământul de aur şi argint din carierele Cârnic şi Cetate, cel mai important din ţară. Este estimat la aproximativ 300 de tone de aur si 1.600 de tone de argint şi a fost concesionat în vederea exploatării către RMGC.

„Roşia Montană Gold Corporation” (RMGC) este o companie înfiinţată în anul 1997, în judeţul Alba, în care acţionari sunt compania minieră de stat Minvest Deva – cu 19.31 % și Gabriel Resources – cu 80.69%.

„Aşa cum am promis, vreau desecretizarea contractului de la Roşia Montană. Ştiu că se vor supăra mulţi, ştiu că voi stârni din nou muşuroiul de interese. Sunt curios ce vor mai inventa pentru a crea o nouă diversiune. Am constatat că foarte mulţi sunt total dezinteresaţi să discutăm despre acest contract”, a precizat premierul Victor Ponta, într-un mesaj pe Facebook.

Acesta urmează să discute cu miniştrii de resort, iar ulterior, va transmite solicitarea amintită: „Dacă acel contract ajută atât de tare România, n-ar avea nimic de ascuns, nu? Doar i s-a făcut lobby de la cel mai înalt nivel…”, a mai spus Ponta.

Reamintim că, în ceea ce priveşte proiectul minier de la Roşia Montană, reprezentanţii Guvernului au subliniat că este necesară îndeplinirea a trei condiţii: garanţii pentru protecţia mediului, renegocierea participaţiei statului român şi desprinderea proiectului de lobby-ul şi interesul politic.

Compania „Gabriel Resources” a anunţat vineri că intenţionează să reducă „substanţial” costurile până când Guvernul va evidenţia evoluţii în procesul de avizare a proiectului. De asemenea, a raportat o pierdere de 2,6 milioane dolari canadieni, pentru primul trimestru.

Vedeţi aici mai multe date despre proiectul minier de la Roşia Montană.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Anda

    vineri, 20.07.2012 at 14:08

    sper sa nu faca oficial acest demers, nu de alta, dar o sa se faca de ras. Chiar eu am vazut contractul acum mult timp, pe siteul Ministerului Economiei si Industriilor. Poate daca l-ar fi informat consilierii despre acest lucru, s-ar fi grabit sa porneasca acest proiect. Ca beneficiile decurse din el nu mai trebuie amanate!

  2. Praf

    marți, 24.07.2012 at 10:36

    Dn-le Ponta ar trebui sa cauti ce a facut ”bunicul” Iliescu

  3. Pingback: Solicitare ANRM privind desecretizarea licenţei de exploatare de la Roşia Montană. RMGC: “Este informaţie clasificată, potrivit legii” | alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax