Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Victor Ponta: „Nu voi accepta niciodată ca Băsescu să fie, cum a fost până pe 7 mai, preşedinte, premier, şi şef al procurorilor”

Publicat

Premierul Victor Ponta a făcut, la rândul său, declaraţii în contextul deciziei CCR de invalidare a referendumului privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Acesta a spus că va propune o amplă reformă constituţională pentru stabilirea unor atribuţii mult mai clare ale preşedintelui, Guvernului, Parlamentului, un sistem de control între puterile statului.

– Sper şi îmi doresc ca decizia CCR să pună capăt unei crize politice care a făcut rău României şi care va lăsa urme în societatea românească. Mesajul meu către cetăţeni: de stabilitate, de încredere în ce înseamnă viitorul nostru, ca ţară şi popor. Decizia CCR va fi respectată şi implementată însă suntem obligaţi să constatăm efectele acestei decizii nedrepte, adoptată împotriva regulilor democratice şi a majorităţii absolute a cetăţenilor români.

– E clar că referendumul a confirmat voinţa poporului român, că a fost organizat corect şi a fost un succes pentru cei care cred în democraţie. Referendumul a fost legitim, voinţa poporului a fost legitimă, decizia CCR trebuie respectată, Băsescu va fi un preşedinte ilegitim, un preşedinte al CCR, iar Guvernul pe care îl conduc trebuie să fie unul al cetăţenilor României, nu al jocurilor de culise şi procedurilor folosite pentru a infirma ce s-a decis la vot.

– Ne-am făcut datoria ca Guvern, asigurând stabilitatea României, buna funcţionare a administraţiei, am comunicat CCR tot ce ne-a cerut Curtea. Azi am realizat şi noi că de fapt nu s-a dorit niciun moment să se afle cu adevărat câţi români sunt cu drept de vot cu adevărat. Preocuparea CCR a fost de a mai convinge o doamnă judecătoare să treacă în tabăra celor care îl susţin pe Băsescu, s-a realizat acest lucru.

– Ne vom prezenta în faţa alegătorilor la parlamentare ca USL cu un program foarte clar.

Aş dori să vă anunţ că, trăgând învăţămintele după această experienţă care a dovedit că nu funcţionează regulile democratice, voinţa exprimată prin vot poate fi înfrântă de un singur om, am decis să propun în Guvern, apoi Parlamentului, o amplă reformă constituţională care să asigure pe viitor că România, după 1989, nu mai poate fi la bunul plac al unei singure persoane, care îşi construieşte un regim represiv, cu care poate lupta împotriva voinţei clare exprimate a poporului. Trebuie să avem atribuţii mult mai clare ale preşedintelui, Guvernului, Parlamentului, un sistem de control între puterile statului şi să găsim toate metodele ca, pe viitor, tragedia produsă poporului român de regimul Băsescu să nu fie repetată.

– Cea mai bună soluţie ar fi fost ca, în noiembrie, românii să decidă democratic cine să fie preşedinte. CCR nu ne-a dat voie din păcate, e o lecţie de învăţat.

– Guvernul USL nu are niciun fel de datorie faţă de Băsescu, singura datorie e faţă de cei care ne-au votat şi faţă de Parlament. Nu împiedicăm un preşedinte să-şi exercite atribuţiile. Nu voi accepta niciodată ca Băsescu să fie, cum a fost până pe 7 mai, şi preşedinte, şi premier, şi şef al procurorilor.

– Sunt convins că îmi va scoate dosare, îmi va face dosare penale, asta înţelege el prin dialog

– Declaraţiile iresponsabile ale lui Băsescu şi oamenilor săi impotriva României evident că au afectat şi din punctul de vedere al pieţelor financiare şi imaginea României. Nu ştiu ce va face in continuare, mă îndoiesc că se va schimba.

–  Da, dacă aş fi ştiut că ce am făcut, împreună cu Crin Antonescu, acceptând cu bună-credinţă, cvorumul la referendum, că va fi folosit cu rea-credinţă de Traian Băsescu, care a boicotat referendumul… Regret că ne-am lăsat păcăliţi de nişte oameni necinstiţi.

Sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax