Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Premii „Foreign Policy” şi „Best Cities Awards” pentru municipiul Alba Iulia şi primarul Mircea Hava. Aprecieri pentru dezvoltarea oraşului în ultimii ani

Publicat

Cea de-a treia ediție a Galei Foreign Policy a avut loc marți, la sediul Băncii Naționale a României, fiind un eveniment care promovează valorile și le recunoaște la scenă deschisă, transmit reprezentanţii Primăriei Alba Iulia. De trei ani, redacția din România a revistei Foreign Policy adaugă listei cu personalități mondiale plasate în zona de recunoaștere a publicației nume “care mișcă țara spre bine prin puterea ideilor sau a exemplului”. La ediția din acest an, 100 de personalități din diverse de domenii de activitate au fost evocate și onorate pentru modul dedicat, viziunea și profesionalismul dovedite, mai cu seamă, pentru punctele de referință din anul 2013. Printre cei premiați, se numără și primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Primarul Alba Iuliei, Mircea Hava, a folosit acest prilej mulțumind organizatorilor în numele albaiulienilor pentru premiu. Totodată, acesta a oferit auditoriului o imagine cât mai completă a modului în care a evoluat Alba Iulia în ultimii ani: „Mă bucur că astăzi se mai poate vorbi despre oameni într-o altă tonalitate decât patetic si deseori acuzator. Într-o isterie a politicului, într-un joc perpetuu de-a şoarecele și pisica în care mulți vorbesc și uită să mai și facă, e din ce în ce mai greu să apreciem adevarata valoare umană. Sunt onorat că Alba Iulia și oamenii ei de astăzi sunt apreciați de un public atât de mare, divers și de o excepțională calitate umană și profesională. Avem nevoie de astfel de recunoașteri credibile, care arată că orașul nostru se îndreaptă într-o directie bună. O astfel de distincție este o provocare, un lucru care ne obligă să facem mai mult, înainte de toate pentru albaiulieni și, mai apoi, pentru a ne păstra locul în randul celor care se disting prin performanță”.

În seria celor care au primit distincţii se regăsesc Alina Mungiu-Pippidi, Vladimir Pasti, Ana Blandiana, Andrei Murar, Cătălin Stefanescu, Mariana Peterşel, Ana Oprişan, Ciprian Necula, Oana Ţoiu, Gabriela Alexandrescu, Novella Pellegrini, Mihail Negrea, Prinţul Charles, Paul Lister, Caroline Juler, Camilla Roone, Cezar Mereuţă, Dragoş Damian, Lucian Isar, Sandra Pralong, Marian Duşan, Dan Lăzărescu, Irina Schrotter şi Ivan Patzaichin, Paul-Andre Baran, Andreea Diana, Varvara Buzilă, Sebastian Burduja, Dan Nechita, Club România.

Nominalizările pentru top au fost realizate de editorii FP Romania, în colaborare cu un grup de contributori, experți și consultanți.

De asemenea, publicația Forbes Romania a organizat joi, Gala „Best Cities Awards”, eveniment la care au fost invitați reprezentanți ai autorităților locale din 40 de orașe din România, precum și membri ai mediului de afaceri. Cu acest prilej, municipiul Alba Iulia, reprezentat de primarul Mircea Hava, i se va acorda premiul „Renașterea unui oraș”.

În același timp, politica de dezvoltare urbană a municipiului și proiectele care au acompaniat-o au fost recent apreciate de Banca Mondială, instituție care a evaluat capacitatea locală de planificare a dezvoltării, iar performanțele financiare și impactul investițiilor derulate au fost analizate și clasificate de Moodys, una din cele mai credibile agenții mondiale de rating. De asemenea, reprezentanţii Forbes Romania au mai apreciat dinamica de atragere a fondurilor nerambursabile, Alba Iulia devenind în ultimii 5 ani un imens șantier susținut de aproximativ 150 milioane de euro, bani în mare parte atrași din fonduri europene și guvernamentale.

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Emil-Anton COMȘA

    joi, 27.02.2014 at 07:20

    Felicitări pentru managementul de succes!
    Alba Carolina EDEN 2012

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax