Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Premii pentru elevi olimpici și profesori din Alba. Care este valoarea premiilor oferite de Consiliul Judeţean

Publicat

Premii pentru elevi olimpici și profesori din Alba. Elevii din Alba care au obținut anul trecut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale şcolare, alături de cei care au obținut nota maximă la Evaluarea națională sau Bacalaureat, urmează să fie premiați de către Consiliul Județean Alba în cadrul Galei Performerilor, eveniment ce va avea loc în luna februarie 2024. Alături de aceștia vor fi premiate și cadrele didactice care i-au pregătit. 

Consilierii județeni din Alba au votat în ședința de vineri, 2 februarie, aprobarea Regulamentului de acordare a stimulentelor financiare elevilor şi cadrelor didactice din unităţile de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică din judeţul Alba care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naționale școlare, precum şi a elevilor care au obţinut nota maximă la Evaluarea naţională (ciclul gimnazial), respectiv Bacalaureat (ciclul liceal).

În acest scop, alocarea din bugetul local al judeţului Alba pe anul 2024 este de 200.000 lei.

Stimulentele financiare se vor acorda elevilor şi cadrelor didactice din unităţile de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică din judeţul Alba (şcoli gimnaziale, licee, colegii), indiferent de tipul de învăţământ (teoretic, vocaţional, tehnologic), care au obţinut rezultate deosebite la competiţiile şcolare, precum şi elevilor care au obţinut nota maximă la Evaluarea naţională (ciclul gimnazial), respectiv Bacalaureat (ciclul liceal).

Stimulentele financiare se vor acorda individual, inclusiv elevilor şi cadrelor didactice care au obţinut rezultate pe echipă, în baza unui stat de plată.

Vor fi premiate locurile I, II, III, menţiuni, medalii, premii/distincţii speciale, menţiuni speciale (etapa naţională/internaţională) obţinute pe discipline.

Premii pentru elevi olimpici și profesori din Alba – criterii speciale

În situaţia în care un elev/cadru didactic a obţinut rezultate la aceeaşi disciplină, atât la etapa naţională, cât şi la etapa internaţională, se va acorda un singur premiu, cel cu valoarea cea mai mare.

În situaţia în care un cadru didactic are, prin intermediul elevilor săi, mai multe rezultate obţinute la aceeaşi disciplină, etapa naţională sau internaţională, se va acorda un singur premiu, cel cu valoarea cea mai mare.

În cazul echipajelor de cadre didactice formate din două sau mai multe cadre didactice, care au obţinut rezultate, prin intermediul elevilor, la o disciplină, se va acorda premiul stabilit pentru categoria la care au obţinut distincţia, cuantumul premiului acordat echipajului fiind împărţit în mod egal între membrii acestuia.

În cazul echipajelor formate din doi sau mai mulţi elevi, care au obţinut rezultate la o disciplină, se va acorda premiul stabilit pentru categoria la care au obţinut distincţia, cuantumul premiului acordat echipajului fiind împărţit în mod egal între membrii acestuia.

În cazul în care elevul/cadrul didactic/echipajul a obţinut la aceeaşi disciplină, în cadrul aceleaşi etape, atât premiu cât şi medalie/distincţie, se va acorda un singur premiu, cel cu valoarea cea mai mare.

În situaţia în care un cadru didactic are mai multe rezultate la aceeaşi disciplină, la mai multe instituţii de învăţământ, se va specifica clar în adresa transmisă de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, care unitate de învăţământ va fi menţionată pe diplomă, iar premiul care se va acorda va fi doar unul, cel cu valoarea cea mai mare.

Premii pentru elevi olimpici și profesori din Alba

Valoarea netă a premiilor acordate pentru elevi

Competiţia şcolară Etapa competiţiei Rezultatul obţinut Cuantum premiu (lei/net)
Olimpiada şcolară Națională Premiul I 1.500 lei
Premiul II 1.300 lei
Premiul III 1.100 lei
Menţiune 1.000 lei
Medalie Argint 800 lei
Medalie Bronz 600 lei
Premiu, Medalie, Distincţie special/ă 400 lei
Examen Evaluarea naţională gimnaziu Media 10 800 lei
Examen Bacalaureat liceu Media 10 1.000 lei

Valoarea netă a premiilor acordate pentru cadrele didactice

Competiţia şcolară Etapa competiţiei Rezultatul obţinut Cuantum premiu (lei/net)
Olimpiada naţională şcolară Națională Premiul I 1.300 lei
Premiul II 1.200 lei
Premiul III 1.100 lei
Menţiune 800 lei
MedalieArgint 600 lei
Medalie Bronz 500 lei
Premiu, Medalie, Distincţie special/ă 400 lei

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax