Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Premiile pentru olimpici vor fi majorate. Precizările ministrului Educației despre noile sume

Publicat

Premiile pentru olimpici ar putea fi majorate, astfel încât pentru locul I elevii să primească 1.000 de lei față de 300 de lei în prezent.

„Premiile pentru elevii olimpici, care sunt cei mai buni, care sunt rămase la un cuantum minim de 65 de lei pentru mențiune, 100 de lei premiul al III-lea, 200 de lei premiul al II-lea și maxim 300 de lei premiul I vor crește.

Propunerea Ministerului Educației aceasta este, la 1.000 de lei pentru premiul I, 700 de lei pentru premiul II, 500 de lei pentru premiul III și 300 de lei, care era cel mai mare premiu, să fie cel mai mic, pentru mențiune.

Bursele deja există, premiile vor fi mărite, alocația pentru cazare și masă va fi mărită”, a spus ministrul Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.

Bursa de performanță pentru elevi este de 500 de lei. Aceasta se acordă, elevilor care se încadrează în cel puțin unul din cazurile următoare:

  • au obținut locurile I, II sau III la etapele naționale ale competițiilor școlare naționale organizate de Ministerul Educației
  • s-au calificat în loturile de pregătire organizate de Ministerul Educației pentru competițiile internaționale
  • au obținut locurile I, II sau III la etapele naționale ale competițiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-științific, de nivel național, organizate de Ministerul Educației
  • au obținut locurile I, II sau III la competițiile sportive internaționale la care participă loturile naționale ale României.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax