Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Premiu la doar 7 ani pentru o elevă de la Palatul Copiilor Alba. Rezultate deosebite la Olimpiada Națională de meșteșuguri 2022

Publicat

Rezultate deosebite pentru elevi din Alba, la Olimpiada Națională de meșteșuguri. Au câștigat locuri I și II, pe secțiuni, iar o elevă a câștigat, la doar 7 ani, premiul III.

În perioada 20-24 iulie s-a desfășurat la Sibiu cea de-a XXV- a ediție a Olimpiadei Naționale ”Meșteșuguri Artistice Tradiționale”, organizată de Muzeul Astra, în colaborare cu Inspectoratul Județean Sibiu.

Au fost 200 de participanți din 26 de județe. Micii-marii meșteșugari au fost distribuiți pe 33 de secțiuni, între care: țesut la război vertical și orizontal, brodat, cusut, confecționare piese de port popular, confecționare podoabe, confecționare păpuși în port popular, confecționare opinci, împletit, împletit fibre vegetale, prelucrare artificială a lemnului, sculptură lemn, xilogravură, pirogravură, prelucrare metal, mobilier pictat, confecționare jucării tradiționale, încondeiat ouă, pictat icoane pe sticlă și pe lemn, pictură naivă, modelat ceramică, olărit, confecționare măști, artă decorativă.

Județul Alba a fost reprezentat de trei elevi, câștigători ai etapei județene a olimpiadei.

Rezultate obținute de elevii din județul Alba

Premiul  I

  • Darius George Juncan, elev la Colegiul Economic ,,Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia,  pregătit de prof. Irina Ungureanu și Gligor Juncan de la Asociația ”Vatra Geoagiu de Sus”, secțiunea Împletit fibre vegetale

Premiul II

  • Carina Oțel – Clubul Copiilor Aiud, pregătită de prof. Sarolta Vass, secțiunea Pirogravură

Premiul III

  • Ecaterina Vaida – Palatul Copiilor Alba Iulia, pregatită de prof. Manuela Homănă, secțiunea Pictat icoane pe sticlă.

Elevii și coordonatorii au fost impresionați de cea mai tânără membră a echipei, Ecaterina Vaida, pentru comportamentul și atitudinea față de meșteșugul practicat: pictat icoane pe sticlă.

Ecaterina a fost un exemplu pentru membrii echipajului județului Alba, mândri că au făcut parte din același grup, au transmis reprezentanții Palatului Copiilor Alba.

sursa, sursa foto: Palatul Copiilor Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate