Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Premiu pentru ONG-urile care au o poveste de spus: două tinere din Alba Iulia le oferă un website profesional

Publicat

Două tinere antreprenoare din Alba Iulia, care dețin două companii de comunicare, își pun la bătaie timpul și imaginația pentru a face un cadou mai puțin obișnuit. Cristina Căliman – webdesigner, și Ioana Avram – brand storyteller, vor realiza un website gratuit pentru o organizație neguvernamentală care are de spus o poveste interesantă și care nu a reușit, din diferite motive, să comunice în mediul virtual. Împreună cu alți parteneri ”creativi” și furnizori de soluții online, Ioana și Cristina au lansat o campanie, de fapt o competiție de povești destinată ONG-urilor, la capătul căreia vor alege organizația pentru care vor lucra pro-bono.

”Orice idee frumoasă pleacă mereu de la un gând simplu: Oare cum poți aduce o contribuție societății prin web design? Deși ne jucăm în fiecare zi cu diverse fonturi, culori și imagini, activitatea de web designer pare una destul de izolată, fiindcă petrecem foarte mult timp în fața calculatorului și nu mai avem timpul necesar de relaționare cu cei din jurul nostru. În plus, este legată de linii de cod, tehnologie și produse intangibile, lucru care nu ne duce neapărat cu gândul la contribuție socială și voluntariat” era una dintre dilemele Cristinei.

Răspunsul a venit imediat, de la Ioana: “De ce nu ajutăm un ONG să își facă povestea cunoscută online prin intermediul unui website?” Iar pentru că niciodată nu poți face un lucru extraordinar singur, au apelat la ajutoare. Așa a apărut campania #FALM, ”Povești ce trebuie spuse”, la care pun umărul #FALM (Cristina Tătar), Creionetica, Digical (Ioana Avram) și Claus Web.

Ca în fiecare concurs, trebuie să existe criterii de selecție și reguli, care vor ajuta la desemnarea câștigătorului, ne spune Cristina. Concursul este destinat ONG-urilor, indiferent de vechimea lor. Înscrierierile se fac pe site-ul #FALM.ro, unde există un formular. Puteți participa la concurs dacă nu dețineți un website, sau dacă dețineți unul care trebuie modernizat. Jurizarea ONG-urilor participante la concurs va fi făcută de Creionetica.

Premiul este reprezentat de un web site inovativ. Design-ul va fi realizat de Creionetica, o agenție dedicată responsabilității sociale și de mediu, Web development, domeniu pe viață și SEO de bază vor fi oferite de FALM, o schiță de comunicare online va fi gândită și oferită de Digical, iar găzduirea gratuită pentru 1 an va veni de la ClausWeb. Înscrierile se fac până la 15 ianuarie 2018.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax