Connect with us
Publicitate

BLAJ

Preoți greco-catolici noi, numiți în mai multe parohii din Blaj de Cardinalul Lucian

Publicat

Cardinalul greco-catolic Lucian a dispus câteva numiri pastorale în cadrul Protopopiatului Blaj din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș.

Acesta i-a încredințat funcția de paroh al Parohiei Blaj I (Catedrala „Sfânta Treime”) Părintelui Protopop Cristian Rus, funcția de paroh al Parohiei Blaj II (Capela Arhiereilor) Părintelui Liviu Ursu, iar în funcția de Vicar parohial al Parohiei Blaj II a fost numit Părintele Ioan-Ștefan Dumitraș.

Părintele Nicolae Anușcă a fost numit în funcția de Administrator parohial al Parohiei Blaj-Veza, parohie care a fost păstorită de Părintele William Bleiziffer.

La sfârșitul celebrării liturgice din Catedrala Blajului din cursul zilei de duminică 1 mai 2022, episcopul Cristian i-a mulțumit Părintelui Ioan Fărcaș pentru slujirea plină de devotament în Parohia Blaj I și a precizat că în această lună se va organiza un moment de sărbătoare în cinstea acestuia.

Episcopul Cristian a dat citire decretelor de numire pentru păstorii acestei parohii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Totodată, Episcopul Auxiliar i-a mulțumit părintelui Cristian Rus, care a slujit până în prezent credincioșii din parohia Blaj II.

În cuvântul de învățătură, Episcopul Cristian, după ce le-a adresat tuturor celor prezenți salutul Cardinalului Lucian, a evocat cele două semnificații principale ale Duminicii Tomii: figura Apostolului Toma, precum și pacea pe care Învierea lui Isus ne-o aduce și care transformă frica în curajul de a-L mărturisi pe Cristos Cel Înviat.

La final, noul paroh a mulțumit, în numele său și al vicarului parohial, Preafericirii Sale Cardinal Lucian pentru misiunile încredințate în slujirea Poporului lui Dumnezeu.

Totodată, părintele Cristian Rus, noul paroh al Catedralei Arhiepiscopale Majore „Sfânta Treime” Blaj, a evocat, cu emoție, momentele petrecute în parohia Blaj II.

Duminica Tomii la Capela Arhiereilor s-a încheiat cu o agapă frățească, la care au fost invitați cei prezenți.

Sursă: E-communio.ro, Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax