Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Preoții din Arhiepiscopia Alba Iulia au început sfințirea caselor înainte de Bobotează

Publicat

sfintire

Începând cu primele zile ale anului, preoții din Arhiepiscopia Alba Iulia merg şi sfinţesc casele oamenilor şi vestesc Botezul lui Hristos. Binecuvântarea locuințelor se face prin stropire cu apă sfințită și prin slujba sfeștaniei, ce se face la mutarea în casă nouă și care se repetă în fiecare an sau chiar mai des, atunci când lucrarea răului se face simțită în vreun fel în casă.

În ultima perioadă, a fost solicitată tot mai des sfințirea autoturismelor, sediilor noi ale unor companii și chiar a unor localuri și hoteluri.

Pentru că numărul credincioşilor ortodocşi arondaţi unei singure parohii este foarte mare, unii preoţi au programat sfinţirea caselor pe durata mai multor zile. Programul sfinţirii locuinţelor este stabilit în fiecare parohie, de preotul paroh. Înainte de a porni cu Iordanul, preoţii sfinţesc Agheasma Mare la slujba Vecerniei sau, dimineaţa, la slujba Sfintei Liturghii, iar apoi încep sfinţirea locuinţelor.

Preotii spun că apa sfinţită poartă în ea „puterea curăţitoare şi sfinţitoare a harului dumnezeiesc“. Credincioşii ortodocşi aşteaptă venirea preoților pentru a sfinţi cu Agheasmă Mare casele. Stropierea de către preot a creştinilor cu apă sfinţită de Bobotează este o tradiţie la poporul român. Credincioşii care nu sunt acasă când sosește preotul pentru sfințirea de Bobotează îi pot solicita acestuia să vină în altă zi. Aici puteți găsi numere de telefon unde puteți reprograma vizita preotului în caz că nu ați fost acasă.

Apa sfințită de preot poartă în ea puterea curățitoare și sfințitoare a harului dumnezeiesc. Preotul stropește pe credincioși în cele patru puncte cardinale cu apă sfințită ”spre alungarea celui rău, a celui urât, care este naluca, ve­denie rea, satana”.

Sursa: crestinortodox.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. HaHaHa

    joi, 03.01.2013 at 01:53

    Era utila si afisarea taxelor…

  2. elda

    joi, 21.02.2013 at 20:49

    poiii nu cred în dumnezeu poiii păcătoșii credeții în dumnezeu oamenii nu poii la cunia religoasă iau banii si spun două cuvinte ptr banii la cunie la botez poii iau banii în casa domnului nu se ia banii poii păcătoșii

  3. elda

    joi, 21.02.2013 at 20:59

    credeții în dumnezeu nu în poii dacă poii cred în cred în dumnezeu de ce iau banii de la cuni botez înmormntării si colivii poii fac păcate în casa domnului că ia banii . dumnezeu a făcut pămîntul cu mînile lui. poii păcătoșii care iau banii de la oamenii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax