Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Preoţii ortodocşi din Alba donează sânge. Acţiune de implicare în comunitate, în Postul Paştelui

Publicat

donare sange preoti

Preoţii ortodocşi din judeţul Alba donează sânge, pentru a da un exemplu de implicare în comunitate, în perioada Postului Paştilor. Acţiunea va avea loc marţi, 26 martie, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia.

Vor participa aproximativ 30 de preoţi, care vor dona sânge, în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează viața”. Aceştia promovează iniţiativa şi în rândul credincioşilor, care sunt îndemnaţi să se alăture celor care pot salva o viaţă.

La acţiunea din 26 martie va fi prezent şi ÎPS Irineu, având ăn vedere că proiectul este inițiat de Arhiepiscopia Alba Iuliei.

“Prin aceste acte umanitare, se dorește sensibilizarea credincioșilor cu privire la importanța actului donării de sânge în scopul salvării vieților celor care suferă de diferite afecțiuni cronice sau care pierd o cantitate mare de sânge în împrejurări nefaste. De asemenea, gestul nostru reprezintă și o mică jertfă pe care o putem face în această perioadă binecuvântată a Postului Paștilor, în amintirea jertfei ispășitoare a Mântuitorului Iisus Hristos, după cum se exprima Ierarhul nostru”, transmit reprezentanţii Arhiepiscopiei.

Luni, o acţiune similară s-a desfăşurat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Mureș, cu participarea ÎPS Irineu şi a 90 de preoți din protopopiatele: Târgu-Mureș, Reghin, Sighișoara, Luduș și Târnăveni.

“Noi, creștinii, ne gândim adeseori că Mântuitorul nostru Iisus Hristos a fost atârnat pe crucea Golgotei, sângele curgându-I din corp la picioarele Sale. Sângele Domnului a fost prețul imens pe care El l-a plătit pentru răscumpărarea noastră. Cunoscând această realitate, nu putem să fim indiferenți față de suferința semenilor noștri. Donând sânge, îi putem ajuta pe bolnavi să trăiască. Prin sângele nostru, contribuim, într-adevăr, la ameliorarea stării de sănătate și chiar la vindecarea unui bolnav aflat în suferință. Așa Îl urmăm pe Divinul Răscumpărător, conștienți că noi avem o viață nouă numai prin sângele prețios al lui Hristos”, a declarat ÎPS Irineu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax