Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Preotul Cristian Dumitru Crișan, din clerul Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, numit Vizitator Apostolic

Publicat

Papa Francisc l-a numit, luni, în funcția de Vizitator Apostolic, pentru credincioșii greco-catolici români din Europa occidentală, pe părintele Cristian Dumitru Crișan din clerul Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, în prezent rector al Misiunii Greco-Catolice Române din Franța și notar al Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Părintele Cristian Dumitru Crișan, s-a născut pe data de 11 octombrie 1981 în localitatea Sântu, județul Mureș. După studiile efectuate la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din Blaj, în anul 2003 a fost trimis la Roma cu o bursă din partea Congregației pentru Bisericile Orientale, fiind alumn al Colegiului Pontifical „Pio Romeno”.

În anul 2007 a obținut Bacalaureatul în Teologie la Ateneul Pontifical „Sant’Anselmo”, iar ulterior Licența și Doctoratul în Drept Canonic la Institutul „Utriusque Iuris” al Universității Pontificale a Lateranului în 2010, respectiv în 2012.

În anul 2008 a fost hirotonit preot la București de către PS Mihai Frățilă.

În anul 2012, la recomandarea Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, Arhiepiscopul de Paris l-a numit Rector al Misiunii Greco-Catolice și Paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe” din Paris, iar din anul 2016 este Judecător al Tribunalului Provincial de Primă instanță al Arhiepiscopiei de Paris, activități pe care le va desfășura în continuare.

Cunoaște limbile franceză, italiană și engleză.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax