Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Preotul de 36 de ani din Alba, condus pe ultimul drum de sute de oameni, în frunte cu părintele Irineu. Cine a fost Ioan Benchea

Publicat

Arhiepiscopul Irineu a oficiat slujba înmormântării preotului Ioan-Emanuel Benchea, la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Alba Iulia.

Preotul Ioan-Emanuel a murit în data de 1 ianuarie 2023, la doar 36 de ani.

La slujba de prohodire au luat parte numeroși clerici și credincioși atât din Alba Iulia, cât și din municipiul Sibiu, unde părintele Ioan-Emanuel a slujit în decursul ultimilor șapte ani.

La finalul slujbei, Irineu a rostit un cuvânt de învățătură și a adresat cuvinte de mângâiere și întărire soției acestuia, Alina-Lucreția și familiei părintelui Ioan Benchea, tatăl său, preotul bisericii din cartierul Ampoi II.

Părintele Arhimandrit Ioachim Tomoiagă, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, a dat citire mesajului transmis de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu.

Apoi, trupul neînsuflețit al părintelui Ioan-Emanuel a fost așezat la locul de veșnică odihnă, în cimitirul „Chip” din cartierul albaiulian Ampoi III.

Cine a fost preotul Ioan-Emanuel Benchea

Părintele Ioan-Emanuel Benchea s-a născut la data de 6 iunie 1986, în familia preotului Ioan Benchea și Mirela, având un frate, Mihai-Ștefan.

Copilăria și-a petrecut-o în orașul Teiuș, iar la vârsta de 10 ani s-a mutat împreună cu familia în orașul Alba Iulia, odată cu transferul părintelui Ioan Benchea în parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva”.

Între anii 2001-2006, după absolvirea cursurilor Școlii Gimnaziale „Vasile Goldiș” din Alba Iulia, a studiat la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan”.

Ulterior, în perioada 2006-2010, a urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

După absolvirea studiilor masterale la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, a urmat cursurile de doctorat, la specializarea Misiologie Ortodoxă.

În luna august a anului 2010, s-a căsătorit cu tânăra Alina-Lucreția Rodilă, cu care are doi copii, Ioan și Ștefan.

În data de 3 octombrie 2010, a fost hirotonit diacon pe seama Catedralei arhiepiscopale din Alba Iulia, unde a slujit până la data de 1 octombrie 2013.

Ulterior, s-a stabilit împreună cu familia în municipiul Sibiu, unde a fost numit diacon pe seama Catedralei mitropolitane și a activat în administrația Centrului eparhial.

Pe data de 17 ianuarie 2016, a fost hirotonit preot pe seama parohiei Sibiu – Hipodrom I, de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Aici, la Altarul bisericii „Sfântul Antonie cel Mare”, a slujit cu bucurie și dragoste vreme de șapte ani, continuând lucrarea sfințitoare a părintelui Ilarie Benchea.

Sursă: Reîntregirea.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax