Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Preotul Ioan Bașa, fost paroh la Cărpiniș și Deal, a încetat din viață. A slujit biserica timp de aproape cinci decenii

Publicat

Preotul Ioan Bașa, fost paroh la Cărpiniș și Deal, a încetat din viață, joi, 10 octombrie. Acesta a slujit biserica timp de aproape cinci decenii.

Slujba de înmormântare va fi oficiată la biserica parohială din localitatea Deal, duminică, 13 octombrie, de la ora 14.00.

Părintele Ioan Bașa s-a născut pe 30 decembrie 1943 în localitatea Deal, județul Alba, din părinții Alexandru și Maria Bașa.

A crescut într-o familie cu șase copii, fiind educat în spiritul valorilor morale creștine.

Primele șapte clase le-a urmat în satul natal, după care s-a înscris la Școala de cântăreți bisericești din Cluj-Napoca. Începând cu anul 1963, a studiat la Institutul de Grad Universitar din Sibiu.

În anul 1966, s-a căsătorit cu Viorica Blaga. A avut doi fii, Ioan-Dănuț și Alexandru, bucurându-se în anii următori și de nepoții Ionuț, Oana, Codruț și Iarina.

Preotul Ioan Bașa. Activitatea în slujba bisericii

Ioan Bașa a fost hirotonit întru diacon și preot în zilele de 29 și 30 octombrie 1966, fiind numit paroh al parohiei Cărpiniș, protopopiatul Sebeș. Acolo a edificat o nouă casă parohială.

Din 1 august 1970, a păstorit credincioșii din parohia Deal până la pensionare, în anul 2009. Acolo, a renovat casa parohială și a întreprins ample lucrări de renovare și înfrumusețare a bisericii.

”Părintele Ioan Bașa a slujit Biserica lui Hristos cu devotament neîncetat aproape cinci decenii, fiind un adevărat păstor pentru credincioșii săi. Cu o iubire profundă pentru comunitatea pe care o păstorea, a fost mereu aproape de enoriași, oferindu-le sprijin duhovnicesc și îndrumare în toate momentele vieții.

Dedicarea sa față de chemarea preoțească a fost un exemplu de statornicie și dăruire”, a transmis Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gelu stoian

    vineri, 11.10.2024 at 13:49

    Dumnezeu sa-l ierte .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate