Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Preotul ortodox din Petrești propune ca artiștii prezenți la Albafest să își doneze 10% din încasări, sinistraților

Publicat

a

Propunere inedită a preotului ortodox din Petrești, Marius Slevaș. Acesta le adresează public artiștilor prezenți la Albafest, rugămintea de a-și dona 10% din încasări, sinistraților de pe Valea Sebeșului, care au avut de suferit ca urmare a inundațiilor. Pentru a oferi un exemplu, atât el, cât și soția își donează 10% din salariu, acestei cauze.

Rugămintea preotului merge către cei care vor urca pe scenă: Antonia, Carlas Dreams, Grasu XXL, Lidia Buble, Lora, Ruby, Liviu Teodorescu, Dorian Popa, Randi, Sore, Golden Gang, AMI, La Familia, Vunk și Karmen.

”Aud că se pregătește cu mare agitație ” Albafest 2019″. Minunat act de cultură, la care o să particip cu o singură condiție: toți artiștii participanți să contribuie cu 10% la acțiunea de ajutorare a fraților noștri greu încercați de apele care le-au luat bruma de agoniseală.

Ținand cont că sunt plătiți din bugetul orașului, cred că ar fi un gest nobil să întoarcă și ei comunității o parte din darul pe care îl primesc. Restul de 90% este onorariul pe care îl merită fiecare pentru munca sa” este mesajul transmis de preotul din Petrești, ziarului Alba24.

De altfel, acesta a început deja o campanie de strângere de alimente, haine și bani pentru sinistrați. ”Noi avem un centru de colectare la Biserică, iar duminică strângem donații în bani de la credincioșii noștri. Iar ca exemplu, donez personal 10% din salariul pe luna iunie pentru sinistrați. Soția mea, care este profesoara, face acelasi lucru…” a adăugat Marius Slevaș.

p

De cinci ani, preotul se ocupă de un proiect care se numește „Și ei sunt frații noștri”. ”În fiecare an am dus cu microbuzul bisericii tone de haine și alimente în comunitățile de rromi din Sebeș, Alba Iulia, Loman, Răchita – atunci nu era devastată de ape și Ungurei” a detaliat acesta.

Anunțul de pe pagina Parohiei din Petrești:

Ajutor pentru frații noștri greu incercați

Marti, ora 8.00, deschidem un Centru de colectare a produselor neperisabile (care nu se strică) la Biroul din curtea bisericii din Petrești. Se pot aduce: apă îmbuteliata, faină, zahăr, orez, conserve, paste și tot ceea ce e nevoie pentru hrana zilnică.

Produsele vor fi duse cu microbuzul bisericii direct la beneficiari.

Centrul va fi deschis de marți până sâmbată între orele 8.00- 20.00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Elena

    vineri, 07.06.2019 at 14:07

    D-le parinte, mie mi-ar fi fost rusine sa scriu asa ceva.
    Trebuia sa veniti cu o propunere catre cei din bransa dv., ca tot nu platiti impozite, pe cand artistii astia platesc.
    Trebuia sa aduceti niste moaste, banii aia care se adunau nu trebuiau bagati in buzunarul unora dintre dv., ci trebuiau donati.
    Intrebati-va colegii, ce se intampla cu banii adunati de fiecare data, niciodata nu am auzit sa fie donati unor case de batrani, camine de copii, anul trecut au mai fost inundatii in zona Ighiului, ati donat ceva pentru ei?
    Donati toti 10% din salarii si sa vedeti cati bani se vor aduna, ca doar sunteti tare multi si sunteti platiti din bugetul statului.

    • Sandu Cristea

      vineri, 07.06.2019 at 23:31

      Doamna Elena , ar trebui sa va fie rusine. Dacă nu sunteți DISPUSĂ să ajutati macar lăsați alti oameni cu inima mare sa se ocupe de asta…Dacă oamenii bisericii se ocupa, sunt bârfiti , dacă nu se ocupa începem să urlăm „unde sint popii”. Oare cum o mai fi bine? Mulțumiri părinte pt. IITIATIVĂ si acțiunile pe care le întreprinderi de mai multi ani. Dumnezeu sa va răsplătească și să le deschidă mintea si altora. Sa ne gandim ca sunt familii cărora li s-a distrus munca si agoniseala de o viata si au ramas doar cu hainutele de pe ei. Doamna Elena , nu va doresc sa simțiți ce simt acești oameni, sa nu mai ai nici macar o perna pe care sa-ti pleci capul….si dacă vreți să vedeți realitatea , mergeti pana la Pian , Răchita sau Strungari. Din pacate ăștia suntem noi românii….

  2. Mircea R.

    vineri, 07.06.2019 at 23:54

    Parinte Slevas , multumim pentru ca sunteti alturi de necajitii batuti in aceste momente de soarta . Pacat pentru comentariile unor Persoane nesimtite. Oare ar fi fost mai bine sa reactionati ca preotul din cealalta parohie din Pian care nu s-a aratat nicaieri ca sa ajute cu ceva, nici macar nu a pomenit vre-un cuvânt derspre nenorocirea de la cateva sute de metrii, sa animeze lumea la solidaritate cu consatenii aflati la greu. Dânsul nu primeste critici. Aici se vede diferenta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax