Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Presa străină, cu ochii pe protestele de sâmbătă din România. Euronews transmite LIVE

Publicat

Presa din Occident acordă spații ample manifestațiilor de astăzi din România. Televiziunea Euronews a anunțat chiar că va transmite tot evenimentul live. 

O țară dezincrimineaza coruptia”, scrie pe contul de Facebook The Guardian, care a publicat, vineri, un articol dedicat acestui eveniment.

„România se pregătește pentru proteste uriașe din cauza ‘marelui pas în spate’ în ce priveste statul de drept”, subliniază ziarul britanic, adăugând că „mulți dintre criticii actualei puteri spun ca schimbarile aduse sistemului de Justitie si dezincriminarea unor fapte de corupție înseamnă că separația puterilor în stat este terminată”.

Liberation scrie ca „România își pierde capetele”, cu referire la tinerii care pleacă din țară din cauza corupției.

„Sătui de instabilitatea guvernamentală și de corupție, tot mai multi tineri români aleg să se mute în Europa Occidentală și de Nord. O hemoragie care nu pare pentru moment sa îngrijoreze cât de puțin Puterea”, mai notează sursa citata.

Liberation reda declaratii ale mai multor români care au plecat din țară din cauza corupției și a instabilității politice și economice și relatează și despre problemele cu DNA pe care le are Liviu Dragnea, al cărui nume apare într-un dosar cu frauda de milioane de euro din fonduri europene.

Totodata, Quotidien La Liberte, publicatie de limba franceza din Elvetia, scrie despre protestele de la Bucuresti: „In vreme ce instabilitatea politica se aprofundeaza, regimul de la Bucuresti e din ce in ce mai contestat”.

Euronews transmite, sâmbată, live de la Bucuresti protestele impotriva coruptiei, amintind de inceputul miscarilor de strada, in ianuarie 2017, impotriva controversatei Ordonante de Urgenta 13, care voia sa aduca amnistie pentru politicienii corupti din puscarie, ceea ce a infuriat lumea. Euronews scrie ca protestatarii sunt suparati de miscarile guvernamentale despre care spun ca vor pune sistemul juridic partial sub control politic.

Sursă: ziuadecj.ro, ziare.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax